Z pamětí krevních písařů

Věra Fojtová

CZE Česky MOBA2004/11

Kniha: Z pamětí krevních písařů - Věra Fojtová
Katalógové číslo: 28493 viac »

Nedostupné
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Z pamětí krevních písařů

Příběhy z doby počátků vlády Habsburků na českém trůnu až po bitvu na Bílé hoře (od r. 1523 do r. 1620), které na pozadí historických událostí zachycují složitost doby a vývoje našeho státu. Byli to zvláštní lidé - "krevní písaři" - patřili často k učeným mistrům University Karlovy. Byli velmi vzdělaní v oborech, jako je např. astronomie, poetika, matematika, fyzika, ovládali řečtinu, latinu i právo. A přece se jich kdekdo bál a štítil. Odpor lidu k těmto mužům došel tak daleko, že museli být ochraňováni zákonem, který stanovil těžkou pokutu tomu, kdo by se jejich cti byť jen slovy dotknul. Takový provinilec měl být nejen čtrnáct dnů vězněn, ale určena byla i finanční náhrada škody ve výši padesáti kop českých grošů. Krevní písaři byli ale lidé často dobře znalí veřejných poměrů, s bystrým pozorovacím talentem a vlastním názorem. Doma pak pečlivě zaznamenávali jednotlivé příběhy a glosovali je z pohledu své víry a lidství.
Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
28493
Názov
Z pamětí krevních písařů
EAN/ISBN
9788024316147
Autor
Věra Fojtová
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2004/11
Rozsah
296
Rozmer
130×205×28
Hmotnosť
0,37
Stav
Nedostupné
Zľava
0%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Z pamětí krevních písařů zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.