Kritika morálky

Friedrich Nietzsche

SVK Slovensky KALLIGRAM2016/11

Kniha: Kritika morálky - 1. vydanie - Friedrich Nietzsche
Katalógové číslo: 283083 viac »
4,72

Vypredané
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Kritika morálky

"Fyziológ, ktorý sa zaujíma o nejakú chorobu, a chorý, ktorý sa z nej chce vyliečiť, nie sú zainteresovaní rovnako. Predpokladajme, že onou chorobou je morálka- lebo ona je chorobou- a že my Európania sme na ňu chorí: aké jemné muky a ťažkosti vzniknú, keď my Európania sme zároveň aj jej zvedavými pozorovateľmi a fyziológmi! Budeme si vážne želať aj to, aby sme sa morálky zbavili? Budeme to chcieť? Odhliadnuc od otázky, či to môžeme? Či môžeme byť »vyliečení«?-" Friedrich Nietzsche "Kritika morálky" je súčasťou Nietzscheho nedokončeného a až posmrtne publikovaného diela Vôla k moci, ktoré zo zachovaných poznámok z rokov 1883 až 1888 zostavili a vydali Elisabeth Förster Nietzsche a Peter Gast. Tento Nietzscheho "pokus rozmýšlať o morálke bez podliehania jej čaru" nadväzuje na jeho kritiku náboženstva a spolu s ňou a kritikou filozofie je súčasťou jeho úsilia o kritiku doterajších najvyšších hodnôt. Text "Kritiky morálky" vychádza v slovenskom jazyku po prvý raz. Voľne nadväzuje na zväzok "Vôľa k moci ako poznanie" zahŕňajúci rovnomennú kapitolu z Nietzcheho posledného diela, ktorý vyšiel v edícii Filozofia do vrecka vo vydavateľstve Kalligram v roku 2014. Text z nemčiny preložil a doslov k nemu napísal Teodor Münz.
Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
283083
Názov
Kritika morálky
EAN/ISBN
9788081019487
Forma
Viazaná
Poznámka
1. vydanie
Autor
Friedrich Nietzsche
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2016/11
Rozsah
112
Rozmer
190×110×8 mm
Hmotnosť
0,13
Stav
Vypredané
Sadzba DPH
10%
Zľava
21%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Kritika morálky zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.