Josef Váchal - exlibris a jejich adresáti

Kniha: Josef Váchal - exlibris a jejich adresáti - Petr Hruška
Katalógové číslo: 281475 viac »
58,72

Na dopyt
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Josef Váchal - exlibris a jejich adresáti

Exlibris provázela Josefa Váchala po celou dobu jeho tvorby. Kniha Petra Hrušky je chronologickým příběhem této části Váchalova díla i vztahu k těm, pro které Váchal knižní značky vytvářel. Je zde reprodukováno 148 barevných a monochromatických exlibris v rozměru odpovídajícím originálu (většinou se jedná o reprodukce z ručních tisků Josefa Váchala). Na protilehlé straně vždy najdeme příběh adresáta složený z dobových dokumentů, Váchalových poznámek a korespondence. Kniha takto postihuje vztahy mezi Váchalem a jeho přáteli, mecenáši, sběrateli - všímá si všech, pro které Váchal vytvořil exlibris, osob známých, zapomenutých i zcela neznámých, kde exlibris zůstalo jedinou upomínkou. Váchalovy vztahy k adresátům exlibris se odehrávají na podkladu velké části 20. století, od Rakouska-Uherska a první republiky přes dvě světové války až po komunismus. V případě, že adresátem exlibris byl sám Josef Váchal, jsou v knize zaznamenána některá méně známá fakta, Váchalovy postoje a názory dosud převážně nepublikované.
Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
281475
Názov
Josef Váchal - exlibris a jejich adresáti
EAN/ISBN
9788088047032
Forma
Pevná
Autor
Petr Hruška
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2016
Rozsah
316
Rozmer
210×290
Stav
Na dopyt
Sadzba DPH
10%
Zľava
11%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Josef Váchal - exlibris a jejich adresáti zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.