Z oboch strán železnej opony

Vlado Šimko

SVK Slovensky Petrus2016

Kniha: Z oboch strán železnej opony - Vlado Šimko
Katalógové číslo: 276901 viac »
Kolekcia titulov: Zoznam publikácií podporených FPU

Zoznam publikácií podporených FPU

AKTUALIZOVANÉ 12. apríla 2024! Knihy vydané s podporou FPU (Fondu na podporu umenia). Tieto knihy z verejných zdrojov po… Zistiť viac...
2,89

Na dopyt
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Z oboch strán železnej opony

Kniha spomienok významného slovenského lekára - gastroenterológa a vedca. Do roku 1968 pracoval na Slovensku v oblasti výskumu a po sovietskej okupácii odišiel s rodinou do USA. Vlado Šimko pútavo píše o živote doma, dôvodoch odchodu, ale najmä pôsobení v USA, kde prednášal na univerzite, venoval sa výskumu a pracoval v nemocnici. Píše však nielen o práci, ale približuje svoj rodinný príbeh: ťažké začiatky, spoznávanie nového domova a úspechy, priateľstvá, rodinné tragédie a nezlomnú vôľu nevzdať sa, ísť ďalej. Značnú časť textu venuje svojej veľkej záľube: cestovaniu po svete. Významná je najmä záverečná časť knihy, kde približuje svoju prácu a pôsobenie v krajanských organizáciách a spolkoch USA, v ktorých hral a dosiaľ hrá významnú úlohu. Po revolúcii roku 1989 bol napr. v poradnom zbore prezidenta Havla. V súčasnosti má autor dva domovy. Časť roku žije v New Yorku a druhú časť v Bratislave. Knihu dopĺňajú fotografie z archívu autora a jeho perokresby – karikatúry. Publikácia vychádza v edícii Efigies.
Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
276901
Názov
Z oboch strán železnej opony
EAN/ISBN
9788089233915
Forma
Brožovaná
Autor
Vlado Šimko
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2016
Rozsah
237
Rozmer
154×215
Hmotnosť
0,62
Stav
Na dopyt
Sadzba DPH
10%
Zľava
3%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Z oboch strán železnej opony zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.