Príbehy tatranských štítov III+IV

Pavol Barabáš

SVK Slovensky 2013

Kniha: Príbehy tatranských štítov III+IV - Pavol Barabáš
Katalógové číslo: 268145 viac »
11,37

Vypredané
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Príbehy tatranských štítov III+IV

Keď stál 16-ročný chlapec na brehu Morského oka, pocítil túžby byť prvý na vrchole Mengusovského štítu. Hnala ho túžba po ocenení, uznaní, alebo po zdolaní nezdolateľného? Jeho výstup zmenil v Tatrách mnohé. Posadnutosť byť prvý na vrchole sa pri Lomnickom štíte zmenila na posadnutosť zdolať jeho západnú stenu. Vyzývavá stena lákala dvoch mladých poľských lezcov. Len náhoda dopomohla k víťazstvu jedného z nich. Obaja však zaplatili v horách najvyššiu cenu. Vysoké Tatry očarili mnohých. Karol Englisch nestál ako prvý len na vrchole Javorového, či Ostrého štítu, ale i na 30-tich ďalších. Pochybnosti o jeho výstupoch a konflikty s rivalmi ho nakoniec donútili z Tatier odísť. Navždy v nich zostal knieža Christian Kraft von Hohenlohe, bez ktorého by Tatry nevyzerali tak, ako ich poznáme. Jeho zver sa dodnes prechádza v najkrajších dolinách. Fotografom, horolezcom a pavúkom nedala spávať platňa Malého hrotu. Voľnosť z pohybu a spätosť s týmito horami napĺňa i dnes človeka šťastím.
Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
268145
Názov
Príbehy tatranských štítov III+IV
EAN/ISBN
8588002542701
Autor
Pavol Barabáš
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2013
Rozmer
135×190
Stav
Vypredané
Sadzba DPH
20%
Zľava
7%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Príbehy tatranských štítov III+IV zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.