Náboženský atlas Slovenska

Dagmar Kusendová; Juraj Majo

SVK Slovensky DAJAMA2015/11

Kniha: Náboženský atlas Slovenska - Dagmar Kusendová; Juraj Majo
Katalógové číslo: 260326 viac »
Ušetríte až 2,21 € z bežnej ceny 9,95
A navyše získate 7 vernostných bodov
Séria kníh: Atlas Slovenska
Atlas Slovenska
Titul je zaradený v tejto sérii
7,74
Vyexpedujeme do 7 dní
U dodávateľa

Kniha: Náboženský atlas Slovenska

Cieľom Náboženského atlasu Slovenska je priniesť v komplexnej forme informácie o náboženskej štruktúre Slovenska za posledných 160 rokov.

Atlas je obsahovo rozdelený na tri základné časti.

Prvá časť je venovaná vývinu záujmu dobových bádateľov o náboženskú štruktúru obyvateľstva Slovenska od konca 18. po začiatok 21. storočia. Prináša základné informácie najmä o topografických lexikónoch, ktoré vznikali koncom 18. a v prvej polovici 19. storočia.

Druhá časť atlasu je venovaná kartografickému zobrazeniu náboženskej štruktúry obyvateľstva Slovenska. Obsahuje mapy s kartograficky spracovanými údajmi zo sčítaní obyvateľstva z rokov 1851 až 2011, spolu 14 sčítaní. Na väčších mapách je zobrazená náboženská štruktúra Slovenska na úrovni obcí, na menších mapách je zachytená náboženská štruktúra na úrovni miest a okresov. Výsledky sčítania za celé územie Slovenska sú prezentované na samostatnom štruktúrovanom kruhovom grafe. Mapy a graf sprevádza krátky informačný text obsahujúci základné informácie o sčítaní obyvateľstva, na podklade výsledkov ktorého mapy vznikli.

Posledná, tretia časť atlasu je zameraná na zhodnotenie zmien konfesionálnej štruktúry na našom území od počiatkov výskytu kresťanstva a židovstva s detailnejším pohľadom na vývoj v rokoch 1869 až 2011. Údaje o početnosti najvýznamnejších konfesií sú z každého sčítania v moderných dejinách prezentované na úrovni okresov v záverečnej časti atlasu.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
260326
Názov
Náboženský atlas Slovenska
EAN/ISBN
9788081360527
Forma
Tvrdá, bez prebalu, lesklá
Autor
Dagmar Kusendová; Juraj Majo
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2015/11
Edícia
ATLASY
Rozsah
64
Rozmer
210×300 mm
Hmotnosť
0,55
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
20%
Zľava
22%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Náboženský atlas Slovenska zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.