Na hroby

Poviedky o živote, smrti a krehkej hranici, ktorá ich rozdeľuje

SVK Slovensky Hydra2014/10

Kniha: Na hroby - Poviedky o živote, smrti a krehkej hranici, ktorá ich rozdeľuje
Katalógové číslo: 233257 viac »
7,75

Vypredané
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Na hroby

Poviedky o živote, smrti a krehkej hranici, ktorá ich rozdeľuje

Antológia českých a slovenských poviedok o umieraní, o smrti a o balansovaní na hranici života a smrti. Hrdinovia poviedok hrajú podivné hry, víťazia, podvádzajú a sú podvedení, lebo „zubatá“ má morbídny zmysel pre humor. Poviedky: Máme to v krvi - Hanina Veselá, Manifest - Janko Iša, Přání smrti - Honza Vojtíšek, Freska - Katarína Soyka , Ex Luna, annihilatio - Jan Kotouč, Trochu jiná smrt - Petra Slováková, Strýček - Josef Horký, Mladuchy na zabitie - Lenona Štiblaríková, Drabble Mix - Jiří W. Procházka, Strážcovia galaxie - Mark E. Pocha
Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
233257
Názov
Na hroby
Podnázov
Poviedky o živote, smrti a krehkej hranici, ktorá
EAN/ISBN
9788089672257
Forma
Neviazaná, bez prebalu, lesklá
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2014/10
Rozsah
228
Rozmer
120×160
Stav
Vypredané
Sadzba DPH
10%
Zľava
26%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
1.5 z 5.0
5
0%
(0)
4
0%
(0)
3
0%
(0)
2
200.0%
(1)
1
200.0%
(1)
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

Veronika 1 z 5
16.11.2014 17:04:11

Antológia Na hroby je svojím spôsobom rozmanitá a nestála. Prináša vám 10 krátkych príbehov na pomedzí života a smrti, v ktorých jednoducho musí niekto umrieť, inak by to nebolo lákavé. Chce šokovať, rada by filozofovala, niekedy sa odváži aj na husársky kúsok, nie je však zostavená umne, a to (opäť) zarmúti. Kvalita textov kolíše, téma sa síce dodržala, o horore sme sa čo-to nové dozvedeli, aj keď väčšinu nám už vypľuje sám pán gúgl, nebyť fascinujúcej fantázie Petry Slovákovej a čarovného doslovu Dušana D. Fabiana, zrejme by časom zapadla prachom.


Fantasy-svet.net 2 z 5
17.11.2015 16:34:41

Slovenským antológiám, hlavne tým fantastickým, osud nepraje. Napriek tomu, že sa skoro každý rok urodí v tejto oblasti niečo nové, kvalita príspevkov stále kolíše. Mená autorov, predovšetkým ťahúňov konkrétnej zbierky, sa intenzívne recyklujú, nečudo, že ak sa na pultoch kníhkupectiev ocitne prvá a zatiaľ jediná „hororová“ antológia českých a slovenských poviedok o umieraní a čudnom balansovaním na hranici života a smrti, nebudete od nej očakávať veľa. Ak vôbec niečo. Aj v tomto prípade sa opäť potvrdilo nepísané pravidlo, že české texty svojou výstavbou a jazykovým prejavom prevalcovali tie slovenské, ale okrem dobre zvládnutého rozprávania, zaujímavého vykreslenia postáv (aj keď im v mnohých prípadoch chýba hlbšia psychologizácia) a príjemnej zmesi všetkého možného, iba okrajovo hororového, neponúknu vám ich autori niečo, čo by vás šokovalo svojou inakosťou (hoci poniektoré konce zanevreli na typické šťastné klišé), tobôž témou, ktorú by ste už niekde nevideli či nečítali. Samozrejme, všade sa dá nájsť nejaká tá milá výnimka, ktorá sa vymyká zo stereotypnej schémy a vnáša do čítania príjemnú sviežosť, hoci nevonia vábne. Prvá antológia českých a slovenských poviedok vám prináša novú, síce krátku, ale za to veľmi precítenú poetickú ukážku Petry Slovákovej, ktorá je plná futuristických technológií i surrealistickej alternatívnej budúcnosti, kde začína zápas o integritu ľudskej bytosti v deformujúcej sa spoločnosti. Napriek tomu, že Trochu jiná smrt nemusí sadnúť každému, nenechá nikoho na pochybnostiach, že ide o prepracovaný text pragmaticky nahliadajúci na otázku života a smrti. A z ponúkaného výberu je jednoducho najkvalitnejšia. Antológia Na hroby je svojím spôsobom rozmanitá a nestála. Prináša vám 10 krátkych príbehov, v ktorých jednoducho musí niekto umrieť, inak by to nebolo lákavé. Chce šokovať, rada by filozofovala, niekedy sa odváži aj na husársky kúsok, nie je však zostavená umne, a to (opäť) zarmúti. Kvalita textov kolíše, téma sa síce dodržala, o horore sme sa čo-to nové dozvedeli, aj keď väčšinu nám už vypľuje sám pán gúgl, nebyť fascinujúcej fantázie Petry Slovákovej a čarovného doslovu Dušana D. Fabiana, zrejme by zapadla prachom. (Veronika Inglotová / Fantasy-svet.net)