Krajinnoekologický výskum historickej poľnohospodárskej krajiny

SVK Slovensky VEDA vydavatelstvo2014

Kniha: Krajinnoekologický výskum historickej poľnohospodárskej krajiny
Katalógové číslo: 227803 viac »
9,68

Na dopyt
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Krajinnoekologický výskum historickej poľnohospodárskej krajiny

Publikácia sa snaží čo najkomplexnejším prístupom zhodnotiť vzťah človeka a krajiny v modelových územiach tradičného poľnohospodárstva v troch výnimočných obciach Slovenska – v nízkotatranskej obci Liptovská Teplička a zamagurských obciach Osturňa a Malá Franková. Ich krajina je charakteristická vysoko diverznou, doposiaľ čiastočne zachovanou mozaikovitou štruktúrou, ktorá vznikla v období pred kolektivizáciou poľnohospodárstva v dôsledku špecifickej agrárnej kultúry. Cieľom práce bolo využitím interdisciplinárneho prístupu určiť vedúce krajinnoekologické faktory vzniku, vývoja a správania sa poľnohospodárskych krajinných prvkov týchto cenných území.V prvej časti sa autorka zaoberá teoreticko-metodickým základom interdisciplinárneho výskumu historickej poľnohospodárskej krajiny. V druhej, regionálnej časti, v zmysle modifikovanej metodiky LANDEP štatisticky hodnotí vzťah medzi vytvorenými krajinno-ekologickými komplexmi poľnohospodárskej krajiny modelových území a súborom relevantných, priestorovo vyjadriteľných kľúčových prírodných a socioekonomických parametrov (faktorov) krajiny, ktoré najviac motivovali, resp. nútili poľnohospodárov pôsobiť na krajinu v tom-ktorom časovom období prostredníctvom svojej agrárnej činnosti. Štatistické hodnotenie je doplnené slovným vyhodnotením ostatných, priestorovo ťažšie vyjadriteľných faktorov. Výsledkom je otvorený súbor poznatkov, ktorý chce vyprovokovať čitateľa k hľadaniu nových súvislostí a väzieb v tak zložitom systéme, akým je tradičná poľnohospodárska krajina.
Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
227803
Názov
Krajinnoekologický výskum historickej poľnohospodá
EAN/ISBN
9788022413398
Forma
Brožovaná
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2014
Rozsah
149
Rozmer
170×240
Stav
Na dopyt
Sadzba DPH
10%
Zľava
3%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Krajinnoekologický výskum historickej poľnohospodárskej krajiny zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.