Vysnívaná krajina Cesta za šťastím

Vysnívaná krajina 2

Sarah Larková

SVK Slovensky IKAR2014/10

Kniha: Vysnívaná krajina Cesta za šťastím - Vysnívaná krajina 2 - Sarah Larková
Katalógové číslo: 225705 viac »
Séria kníh: Vysnívaná krajina - Spev mušlí
Vysnívaná krajina - Spev mušlí
Titul je zaradený v tejto sérii

Nedostupné
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Vysnívaná krajina Cesta za šťastím

Vysnívaná krajina 2

Nový Zéland mal byť pre nemeckých osadníkov z Meckleburska vysnívanou krajinou. Realita je však na míle vzdialená od naivných predstáv. Namiesto hospodárenia na prisľúbených pozemkoch bojujú o holé životy. Záplavy v osade im vzali aj tú biednu strechu nad hlavou, ktorú horko-ťažko nadobudli. 

Ida naďalej trpí v dohodnutom manželstve. Puritánska výchova jej nedovolí opustiť tyrana Ottfrieda. Hoci zákony a zvyky, ktoré platili v Nemecku, sú v tamojších pomeroch cudzie, Ida sa len veľmi ťažko vymaňuje z bigotného staroluteránskeho zmýšľania. Výchova a viera ju natoľko poznačili, že sa neodváži na rozumný krok. Jej manžel Ottfried v opitosti znásilní mladú Cat a tá otehotnie. Tehotenstvo však tají. Ida, ktorá takisto nosí pod srdcom nechcené dieťa, sa preto odhodlá na milosrdný čin. Jej milovaný Karl žije na Severnom ostrove v presvedčení, že Idu už navždy stratil. Darí sa mu a snaží sa na bývalú lásku zabudnúť. Napokon zasiahne osud a Karl sa s Idou opäť stretne. Medzi nimi však stojí neprekonateľný múr v podobe Ottfrieda a vštepených mravných zásad. 

Cesta za šťastím je druhý, záverečný diel napínavého románu Vysnívaná krajina inšpirovaného zachovanými historickými záznamami z osídľovania Nového Zélandu v polovici devätnásteho storočia. 

Z nemeckého originálu Die Zeit der Feuerblüten (Löbbe, 2013 Köln) preložila Zuzana Guldanová.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
225705
Názov
Vysnívaná krajina Cesta za šťastím
Podnázov
Vysnívaná krajina 2
EAN/ISBN
9788055140278
Autor
Sarah Larková
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2014/10
Rozmer
145×227
Hmotnosť
0,50
Stav
Nedostupné
Zľava
0%
Úryvok z obsahu knihy...

Máme pre vás úryvok z knihy na prečítanie. Čo poviete, páči sa vám táto kniha?

„Podľa mňa to zľahčuješ, ak vravíš, že s Ottfriedom to nie je ľahké. Veď on pije, Ida. Nepracuje. A všetky peniaze prehrá.“

„Ale na ovce mu ostalo,“ rozhodne namietla Ida.

Pritisla si Lindu tak silno, že maličká sa hlasno vzoprela. Žartovať s Karlom bolo príjemné. Prečo to teraz kazí? Neznášala, keď musela obhajovať Ottfrieda. Na druhej strane – je to jej muž.

„Ktovie, kde na ne vzal,“ nadhodil Karl. „Bije ťa, Ida. Nikto mi to nemusel hovoriť, ani Cat, hoci tá vždy pohľadom metá blesky, keď sa zjavíš v stajni uplakaná. Počujem predsa brechať psa a plakať deti, Ida. Ja... cítim, že si nešťastná, že sa bojíš. Priznám sa, neviem, dokedy to vydržím.“

Doteraz sa díval pred seba, naraz sa obrátil k nej. V očiach sa mu zračila starosť, ale aj nádej, že sa mu konečne zdôverí.

„Ak to vydržím ja,“ poznamenala ticho Ida, „vydržíš to aj ty. Alebo azda ešte vždy uvažuješ o úteku? Že sadneme na najbližšiu loď do Bahie?“

Karl si preložil opraty do jednej ruky, druhou objal Idu aj s deťmi okolo pliec.

„Stačí slovo, Ida. Ak chceš, ak to dokážeš, ak si to vieš vyriešiť so svojím Bohom i so svedomím, alebo čo ťa to drží pri Ottfriedovi, tak nasadneme na najbližšiu loď a odídeme na druhý koniec sveta.“

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

Joli
07.10.2014 05:48:22

Krásny príbeh v krásnej krajine. Odporúčam.