Svätý Ján XXIII. Pápež pokoja a lásky

Životopis

Eugen Filkorn

SVK Slovensky DOBRÁ KNIHA2014/04

Kniha: Svätý Ján XXIII. Pápež pokoja a lásky - Životopis - Eugen Filkorn
Katalógové číslo: 225443 viac »
8,10

Vypredané
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Svätý Ján XXIII. Pápež pokoja a lásky

Životopis

Angelo Roncalli bol chlapcom z jednoduchej talianskej sedliackej rodiny. Modlitby jeho rodičov sa stretli s jeho vnímavosťou na Pánovo volanie ku kňazstvu. Chcel celý život venovať dobru ľudských duší. Hoci ako kňaz veľmi túžil mať svoju farnosť, pracovať v pastorácii, predsa väčšiu časť svojho kňazského a biskupského života strávil vo vatikánskych diplomatických službách v Bulharsku, Turecku, Grécku a vo Francúzska. Až vyše sedemdesiatročný dostal svoju diecézu, stal sa benátskym patriarchom. 28. októbra 1958 bol zvolený za pápeža. Jeho farnosťou sa stal celý svet. Svojimi pastoračnými, diplomatickými, no predovšetkým hlboko ľudskými krokmi si získal veľkú obľubu medzi veriacimi aj neveriacimi.

Životopis Jána XXIII., ktorý čitateľom ponúkame, napísal jeho rovesník, nitriansky kanonik Eugen Filkorn. Kniha po prvýkrát vyšla v roku 1968 v Kanade. Okrem životopisných údajov poskytuje veľkú príležitosť dotknúť sa priamo myšlienok a ducha veľkého pápeža, keďže jej podstatnú časť tvoria úryvky z duchovných denníkov, z listov, kázní a príhovorov svätého pápeža.

Obsahuje obrazovú prílohu.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
225443
Názov
Svätý Ján XXIII. Pápež pokoja a lásky
Podnázov
Životopis
EAN/ISBN
9788071418429
Forma
Tvrdá, bez prebalu, lesklá
Autor
Eugen Filkorn
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2014/04
Rozsah
344
Rozmer
130×205 mm
Hmotnosť
0,50
Stav
Vypredané
Sadzba DPH
10%
Zľava
18%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Svätý Ján XXIII. Pápež pokoja a lásky zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.