Vesmír z ničoho

Lawrence M. Krauss

SVK Slovensky Citadella2013

Kniha: Vesmír z ničoho - Lawrence M. Krauss
Katalógové číslo: 221737 viac »
Ušetríte až 2,32 € z bežnej ceny 11,50
A navyše získate 9 vernostných bodov
9,18
Vyexpedujeme do 7 dní
U dodávateľa

Kniha: Vesmír z ničoho

Ako jeden z mála dnešných významných vedcov, ktorí prekročili priepasť medzi vedou a bežnou kultúrou, opisuje Krauss ohromujúco krásne experimentálne pozorovania a šokujúce nové teórie, ktoré demonštrujú nielen to, že niečo môže vzniknúť z ničoho, ale aj že niečo z ničoho vzniká vždy. V knihe Vesmír z ničoho s novým predslovom o význame objavu Higgsovej častice využíva Krauss typický sarkastický humor a nádherne jasné vysvetlenia, aby nás zaviedol späť k počiatku počiatkov, predkladajúc najnovšie dôkazy o tom, ako sa vyvíjal náš vesmír, a názory na to, ako sa skončí. Tento prevratný pohľad na základnú konštrukciu existencie je provokatívny, podnetný a nádherne čítavý, je účinným protijedom na zastarané filozofické, náboženské i vedecké myslenie. „ODKIAĽ SA VYNORIL VESMÍR? ČO BOLO PRED NÍM? ČO PRINESIE BUDÚCNOSŤ? A NAPOKON, PREČO EXISTUJE SKÔR NIEČO NEŽ NIČ?“
Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
221737
Názov
Vesmír z ničoho
EAN/ISBN
9788089628278
Forma
Brožovaná
Autor
Lawrence M. Krauss
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2013
Rozsah
225
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
20%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

jarka.f
22.02.2014 16:26:19

Ako populárno-náučná kniha o astronómii bola zaujímavá aj keď nie som fanúšik grafov a bolo ich tam niekoľko. Niekedy sa autor trocha zabudol a vysvetľoval trocha zložitejšie. Prehľadne rozobral tému veľkého tresku aj s vtipnými poznámkami. Vysvetlil čo sa stalo z vesmírom v jeho prvých minútach. čo sú to kvantové fluktuácie. Venoval sa okrajovo aj teórii strún ako sa vesmír bude vyvíjať v čase o nejakú miliardu rokov v budúcnosti a čo sa s ním stane vo veľmi vzdialenej budúcnosti miliardy miliardy rokov neskôr . Teória Veľkého tresku vzbudzuje aj filozofické otázky tak autor sa venuje aj tejto téme a zavrhuje inteligentnú bytosť pri samotnom veľkom tresku. Podľa mňa tieto úvahy do vedy nepatria. Veda mi nemala vyvracať respektíve potvrdzovať existenciu boha, vyššej bytosti. Čitateľ by mal mať aspoň základy stredoškolskej matematiky aby vedel čo je funkcia keď bude o tom čítať. Samotná kniha je veľmi pekne spracovaná. Každá kapitola je oddelená ilustráciou nočnej oblohy. Autor odkazuje už aj na vysvetlené pojmy keď vysvetľuje niečo čo na tému nadväzuje.


Jaro TN
12.10.2018 21:38:06

Lahkou a úsmevnou formou vysvetľuje to,čo St.Howking pre laika extremne zložitými matematicrými rovnicami,A.Einstein a veľa iných kozmologov a vedcov.V dobe nekonečne drzo prekrúcanej reality,stále extrémne a bezohľadne silnejúcich náboženských prekrúcačských kampaní,drzo a úboho hlúpo vysmievačských spôsoboch komentovania dôkazov o vzniku sveta je táto kniha nielen pre ateistov,ale i ľudí,ktorí majú seriozny záujem nenechať sa klamať blubmi a poznať realitu jednoducho a zrozumiteľne.Myslím si,že táto kniha a kniha od Rich.Dawkinsa:Boží blud,by mali byť knihami kníh o reálnom vzniku všetkého.Naviac,obe ukazujú cestu zdravého rozumu a myslenia vo svete tmárstva,bezmedznéj ľudskéj hlúposti a bezhraničných bludov.Sú hlavne tým podstatným materiálom,ktorí hovorí ľudom,čo je ich hlavná úloha,-poznanie a bádanie.Evolúcia nám vyrobila najcennejší orgán-mozok,preto by sme ho mali používať,nie blokovať a robiť zo seba debilne mysliacich bigotných kreténov.To už vesmír neovplivní.!