Netopierí muž

Takto to začalo

Jo Nesbo

SVK Slovensky IKAR2014/06

Kniha: Netopierí muž - Takto to začalo - Jo Nesbo
Katalógové číslo: 221350 viac »
Ušetríte až 1,88 € z bežnej ceny 16,90
A navyše získate 15 vernostných bodov
Séria kníh: Harry Hole
Harry Hole
Titul je zaradený v tejto sérii
15,02
Vyexpedujeme do 7 dní
U dodávateľa

Kniha: Netopierí muž

Takto to začalo

Prvý prípad s detektívom Harrym Holem sa odohráva v Austrálii. Inšpektora vyslali na opačný koniec sveta, aby sekundoval miestnemu policajnému zboru pri objasnení vraždy nórskeho dievčaťa. Okrem toho sa má zbaviť problémov s alkoholom a dostať sa z psychických ťažkostí. Pri autonehode totiž jeho vinou zomrel kolega. Harry Hole však nevie sekundovať. Preberá iniciatívu, len čo zistí, že nejde o jedinú vraždu, ale že má dočinenia s masovým vrahom. Postupne preniká do prostredia drogových dílerov, prostitútok, cirkusantov a boxerov. Čas sa kráti a netopiersymbol smrti aborigénov – rozprestiera krídla nad ďalšími obeťami.

Z nórskeho originálu Flaggermusmannen (H. Aschehoug & Co., Oslo, 1997) preložil Jozef Zelizňák.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
221350
Názov
Netopierí muž
Podnázov
Takto to začalo
EAN/ISBN
9788055138480
Forma
Tvrdá, s prebalom, lesklá
Autor
Jo Nesbo
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2014/06
Rozsah
416
Rozmer
125×200
Hmotnosť
0,30
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
11%
Úryvok z obsahu knihy...

Máme pre vás úryvok z knihy na prečítanie. Čo poviete, páči sa vám táto kniha?

Harry Hole tušil, že v iných kútoch sveta by úradníci na pasovej kontrole dodali slovko sir, no čítal, že v Austrálii takéto zdvorilostné frázy nie sú bežné. Napokon, neprekážalo mu to. Harry nebol ani zvlášť scestovaný, ani snob, z celej duše túžil po jedinom. Po hotelovej posteli.

„Yes,“ odvetil a podvedome zaťukal prstami po pulte.

Nato vyšpúlila pery, pričom prišla aj o posledné zvyšky krásy, a ostrým hlasom sa spýtala:

„Prečo nemáte v pase víza, sir?“

Srdce mu poskočilo, ako poskočí vždy, keď sa blíži neodvratná katastrofa. Používajú oslovenie sir azda až vo chvíli, keď sa situácia vyostrí?

„Sorry, zabudol som,“ zamrmlal, horúčkovito prehrabávajúc vrecká. Prečo mu nepripli špeciálne vízum do pasu? Za chrbtom začul hudbu. Jeho spolucestujúci z lietadla počúval počas celého letu ten istý album. A prečo si, doriti, nikdy nepamätá, kam si odkladá veci? Navyše je tu aj teplo, hoci je už desať hodín večer. Cítil, ako sa mu roztriasli ruky.

Konečne našiel žiadaný dokument a s úľavou ho položil na pult.

„Ste policajt?“

Žena sa pozorne zadívala na jeho špeciálne vízum, no prestala špúliť pery.

„Verím, že vám tu nepozabíjali vaše blondínky.“

Spokojne sa zasmiala a nadšene opečiatkovala Harryho vízum.

„Nuž, zatiaľ len jednu,“ zamrmlal Harry.

Súbory na stiahnutie...

Máme pre vás pár dokumentov (PDF), ktoré nám poskytol vydavateľ. Najčastejšie to býva obsah knihy alebo ukážková kapitola

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
3.0 z 5.0
5
0%
(0)
4
0%
(0)
3
100.0%
(1)
2
0%
(0)
1
0%
(0)
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

Lucinka 3 z 5
16.11.2017 14:40:33

Prvú knihu, ktorú som od Jo Nesba čítala bola Snehuliak a druhá bola Smäd. Obe knihy boli výborné. Rozhodla som sa prečítať si celú sériu Harry Hole od začiatku. Sklamanie. Knihu som začínala čítať na trikrát, pretože ma vôbec neupútala a nevedela som o čom vlastne čítam. Prvých sto strán boli len opisy miest, Austrálie, aborigénov, rôzne mini príbehy postáv, ktoré neboli až tak dôležité. Po sto stranách sa trošku dej rozbehol, trošku napätia a krimi prvkov. No zrazu už Harry vedel kto je vrah, no neprezdradil to čitateľovi. Čo je samozrejme dobré, ale na druhej strane, k tomu poznaniu čítateľa vôbec nenaviedol nejakými postrehmi a sledom udalostí či prvkami pátrania. Nebola to zlá kniha, ale je cítiť obrovský rozdiel medzi prvou a poslednou knihou. V prvej knihe mi chýbala prepracovanosť a práca s mysľou. V poslednej knihe je bádateľné zdokonaľovanie deja, stupňovanie napätia a práce s mysľou. V každom prípade odporúčam a idem čítať od neho v poradí druhu knihu.