Básnik

Dominik Dán

SVK Slovensky SLOVART2013/12

Kniha: Básnik - Dominik Dán
Katalógové číslo: 202566 viac »
Ušetríte až 1,85 € z bežnej ceny 14,95
A navyše získate 13 vernostných bodov
Séria kníh: Slovenské krimi Dominika Dána
Slovenské krimi Dominika Dána
Titul je zaradený v tejto sérii
13,10
Vyexpedujeme do 7 dní
U dodávateľa

Kniha: Básnik

Na začiatku svojej kariéry detektíva oddelenia vrážd bol Krauz vystavený tvrdej skúške. Jeho zmysel pre spravodlivosť bol konfrontovaný s vtedajším právnym systémom a s výkladom spravodlivosti podľa socialistických právnych noriem deformovaným mocenskými praktikami. Po skončení akcie Rusalka, keď sa svojvoľne rozhodol pomôcť manželkinej spolužiačke Dane nájsť svojho otca v cudzine, dostal na výber. Krauz sa rozhodol. Rozsekol svoj gordický uzol a rozhodol sa ostať na oddelení vrážd. Lenže to ani Burger a ani elév Krauz netušili, že ich o pár dní čaká prípad, ktorý preverí nielen ich odborné schopnosti, ale aj najdôležitejší princíp spolupráce detektívov – dôveru. Z detektíva Krauza sa stane podozrivý zo spáchania série vrážd mladých dievčat. Pomôcť mu môže iba kolega, ktorý mu aj napriek kontroverzným dôkazom ostane verný, a vrah – básnik, ktorý ukradnutými básňami manipuluje všetkým a všetkými.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
202566
Názov
Básnik
EAN/ISBN
9788055610641
Forma
Tvrdá, s prebalom, lesklá
Autor
Dominik Dán
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2013/12
Rozsah
300
Rozmer
130×210 mm
Hmotnosť
0,40
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
12%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
5.0 z 5.0
5
100.0%
(6)
4
0%
(0)
3
0%
(0)
2
0%
(0)
1
0%
(0)
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

Mišo
29.11.2013 08:02:30

ako sa len tesim...


Casion 5 z 5
14.12.2013 10:29:13

Geniálna kniha z pera skvelého autora - takto by som jednou vetou opísala toto dielo. Už pred prečítaním tohto dielu som mala možnosť presvedčiť sa, že Dominik Dán je nadaný autor a v tomto žánri je ako ryba vo vode. Tentoraz ide opäť o zamotaný prípad, avšak je iný ako všetky predchádzajúce. Je viac osobný, aspoň pre detektíva Krauza, ktorý sa stal mojou obľúbenou postavou a preto som napäto čakala ako to vlastne dopadne. Nejdem v žiadnom prípade prezrádzať koniec, prečítajte si knihu sami a utvorte si vlastný názor, no ja ju rozhodne považujem za jednu z najlepších. Som nesmierne rada, že som si ju už mohla prečítať :-)


Lucinka
27.12.2013 23:07:45

Dominik Dán. Jednoducho skvelé. Touto knihou si obhájil (u mňa) titul najlepší slovenský spisovateľ svojho žánru. Má výborné knihy, avšak, ak mám byť objektívna, vo svojej zbierke má aj slabšie príbehy. Táto, ale patrí práve k tým najsilnejším, dokonale prepracovaný príbeh a napätie, ktoré ma donútilo knihu doslova "zožrať". Zaujímavá je aj tým, že je z čias, keď Krauz prišiel k detektívom, je ešte ucho a dostáva sa do pekných malérov. Či sa z nich dostane a ako, si radšej prečítajte. Nielen priaznivci Dána vysoko ocenia spomínaný príbeh, ale aj "nováčikoch" táto kniha nenechá chladnými.


Barbara 5 z 5
20.01.2014 16:15:52

dalsia kniha z byvaleho rezimu. tie mam najradsej. je volnym pokracovanim Uzla aspon co sa obdobia tyka. Velmi sa mi paci opis Krauza ako novacika a Bugera ako 'ucitela', to ako sa tie postavy od zaciatku formuju a rozvyjaju. toto dielo patri urcite k tym lepsim, silnejsim a ako vzdy nas drzal v napati az do sameho konca. a musim povedat, ze Krauz sa mi zacina pacit stale viac a viac po vsetkych tych jeho dosial nezistenych avanturach :)


Marek 5 z 5
24.01.2014 09:40:37

Kniha plynule nadväzuje na titul Uzol. Opäť sa odohráva pred rokom 89, ukazuje aj klady, ale teraz aj nejaké tie mravnostné zápory nášho hrdinu Krauza. Osobne sa mi viac páčil Uzol ako Básnik, lebo v tejto knižke bude náš detektív trochu podozrivý a to aj z vraždy. A to možno nie z jednej. Či je to dielo náhody, alebo nevybavené účty so štátnou bezpečnosťou uvidíte sami. Je tesne pred nežnou revolúciou a v uliciach už cítiť napätie a verejná bezpečnosť má plné ruky práce so zvládaním situácie. Berú si na pomoc kohokoľvek, a to aj príslušníkov z oddelenia vrážd. Treba však riešiť iné horúce záležitosti v Našom Meste a to vraždy, ktoré sa kopia. Vraždy s odkazom a to pre oddelenie vrážd a nášho milého hrdinu. Kolobeh udalostí sa roztáča a z kolotoča sa stáva vír, ktorý vás úplne vtiahne. Nenechá vás len tak a udrží v napätí do posledných strán príbehu, kedy príde vytúžené rozuzlenie. Milovníci Dána knihu určite ocenia.


Erika 5 z 5
16.02.2014 21:02:09

Táto dánovka sa mne osobne páčila zatiaľ najviac. Dej bol napätý doslova do poslednej strany. Cítim však v kostiach, že tých najlepších bude ešte viac.


Chickosaur 5 z 5
03.05.2014 22:01:24

Zas a znova Dominik Dán nesklamal. Mám od neho prečítané skoro všetký tituly a môžem povedať, že Básnik bol podľa mňa zatiaľ najlepší. Podstata diela ma dosť oslovila. So spracovaním knihy som nadmieru spokojný. Milujem detektívky, v ktorých sa zanechávajú stopy v podobe básní, čo sa samozrejme vyskytlo aj tu. Na konci knihy sa ma zmocnili zimomravky, kniha bola zakončená skvele na pochopenie a zároveň aj tajomne. Všetkým vrelo odporúčam.


Zuzana 5 z 5
05.05.2014 19:40:17

Opäť jedno vydarené dielo od Dominika Dana!!!! Dej sa odohráva za bývalého režimu, je napínavý do poslednej chvíle a Burger s Krausom tvoria jedinečnú dvojicu.