Mesto skla

Nástroje smrteľníkov III.

Cassandra Clare

SVK Slovensky SLOVART2013/08

Kniha: Mesto skla - Nástroje smrteľníkov III. - Cassandra Clare
Katalógové číslo: 196508 viac »
Séria kníh: Nástroje smrteľníkov
Nástroje smrteľníkov
Titul je zaradený v tejto sérii

Nedostupné
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Mesto skla

Nástroje smrteľníkov III.

Jocelynin život je naďalej v ohrození. Clary ju chce zachrániť, a tak musí navštíviť Mesto skla, domov všetkých Tieňolovcov, aj napriek tomu, že vstupom do mesta porušuje všetky zákony. Až na mieste sa dozvedá, že Jace ju tam vôbec nechce a jej najlepší kamarát Simon skončil vo väzení. Tieňolovci totiž nedôverujú upírovi, ktorému neškodia slnečné lúče. 
Valentine zoskupuje svoju armádu démonov, s ktorou chce zničiť všetkých Tieňolovcov. V zmätku prichádzajúcej vojny sa musia Tieňolovci rozhodnúť, či budú bojovať po boku s upírmi, vlkolakmi a ostatnými Dolnosveťanmi, alebo proti nim. Jace si postupne uvedomuje, čo všetko je ochotný riskovať pre Clary, ktorá musí sústrediť svoju nové schopnosti, aby ochránila Mesto skla - ale za akú cenu? 
Láska je jedným zo smrteľných hriechov a tiene minulosti sa načahujú za Clary a Jaceom, ktorí sa musia postaviť Valentinovi.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
196508
Názov
Mesto skla
Podnázov
Nástroje smrteľníkov III.
EAN/ISBN
9788055607917
Forma
Tvrdá, s vrchným obalom, matná
Autor
Cassandra Clare
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2013/08
Rozsah
440
Rozmer
130×210 mm
Stav
Nedostupné
Zľava
0%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
4.7 z 5.0
5
120.0%
(5)
4
0%
(0)
3
600.0%
(1)
2
0%
(0)
1
0%
(0)
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

Miriam212
21.03.2013 17:21:03

záver trilógie je proste ohromný, vidno, že autorka to má super premyslené. Neuveriteľné odhalenia istých osôb vám zaručene napomôžu k pádnutým sánkam. Ja som to teda nečakala, že sa dej môže takto zvrtnuť. V tomto diele dochádza konečne k rozuzleniu už dosť zamotaného deju a k objasneniu vecí, ktoré mi nedávali zmysel najmä v druhej časti. Jediné čo by som trošičku zmenila by bol záver, bol super, ale aj tak by som to trošku viac hmmm... osladila :) ale inak super séria, isto sa k nej ešte vrátim a prečítam si ju celú od znovu.


Evelin 5 z 5
08.05.2013 21:42:10

Táto séria mala byť pôvodne trilógia. Autorka napísala túto 3. časť ako poslednú a pekne to aj zakončila. Potom sa však rozhodla pre ďalšie diely. Mne osobne to nevadí a veľmi sa teším na zvyšné diely, ktoré budú zase o niečom úplne inom 8) Keď to beriem ako trilógiu, všetko v predchádzajúcich dieloch smerovalo k veľkému final battle. Celý dej sa presunul do toho tajomného a každým milovaného mesta Tieňolovcov - do Idrisu. Ocenila som zmenu prostredia a užívala som si každý detail. Či už nebezpečné jazero, sídlo, pravidlá a zákony, Radu (hlúpi to ľudia) aj nové postavy. Všetko bolo zrazu iné a fantastickejšie. Zamilovala som si snáď každú postavu. Či už novú alebo starú, každá mala skvelý prepracovaný charakter a minulosť. Ocenila som, že všetci spolu nejako súviseli. Navyše autorka písala príbeh z rôznych pohľadov. Niekedy to bol sám Jace, Alec, sama Clary, Isabella, Simonove problémy, Valentinenove plány, boli tam skupinové, dialógové aj monológové rozhovory... Dostaneme teda perfektný obraz toho, čo sa deje všade a čo s čím súvisí. Každý mal v knihe väčšiu rolu aj keď hlavnými boli vždy Clary a Jace. Mne tento autorkin štýl písania veľmi vyhovuje, lebo sa nesústreďuje iba na 1 postavu, ale zahrňuje každého. Kto sa mi naozaj nepáčil bol Valentine. Ako záporák je perfektne zvrátený, ale je to proste psychopat. Myslí si, že má právo každému určovať ako môže žiť a či vôbec môže pobehovať po planéte. Za to, že je niekto odlišný alebo kvôli žiarlivosti sa dokáže strhnúť aj obrovská vojna. Páčilo sa mi aj to, že do vojny neboli zaradení civilisti (obyčajní ľudia). Celé to riešilo iba vzťahy medzi Tieňolovcami, upírmi, vlkolakmi, vílami, čarodejníkmi a démonmi. Je to detailne premyslené fantasy. Vzťahy medzi postavami sa vyostrujú a dostávajú sa do bodu, kedy by z toho mal mať čitateľ guláš, ale predsa tomu rozumie, pretože všetko do seba krásne zapadá. Autorke sa niekoľkokrát podarilo dostať ma do šoku a vytvoriť situácie, kde som bola buď nesmierne šťastná, nesmierne smutná alebo proste iba neschopná slov. Navyše boje, vojna, akcia - to všetko autorka dokonale opísala a bude z toho naozaj veľmi dobrá filmová adaptácia. Je to kvalitné dielo talentovanej autorky, ktorá vás vždy niečím ohúri, niekedy vám dá vodítko k tajomstvám a vy na to dôjdete skôr ako postavy, inokedy vás úplne popletie a vy sa len usmievate nad jej geniálnosťou. Ja vám radím, aby ste sa do tejto série okamžite pustili. Som veľmi zvedavá, ako autorka napojila ďalšie diely, keď už sú vonku všetky tie tajomstvá a odhalenia a rozhodne sa moc teším na nové príbehy našich Tieňolovcov 8)


Patty 5 z 5
01.10.2013 18:52:27

úžasný záver...priam ohromujúci...aj keby Cassandra nenapísala ďalšie diely absolútne by to nevadilo pretože týmto záverom odpovedala na viacero zaujímavých otázok okolo Jacea a Clary a ich "rodinných vzťahov". Dej bol naozaj strhujúci, vrelo odporúčam. Túto knihu sa proste nedá len tak obísť. Naozaj nádhera. Týmto skladám autorke poklonu, pretože sa s príbehom pekne vyhrala, žiadne nudné pasáže som tam v podstate nenašla. Nechýbal pútavý dej, nádherný opis Alicante, parádna zápletka...no proste všetko to čo má dobrá kniha mať.


Zuzana 5 z 5
23.10.2013 09:17:06

Vyvrcholenie trilogie, kde v podstate dobro zvitazi nad zlom :-)) a zakazana laska uz nie je zakazanou. Hlavne postavy vyjdu z boja vitazne, takze citatel caka az do poslednych stran ako sa situacia vyvinie. Vyborne ukoncenie trilogie, ktoru doporucujem :-)


Peter 5 z 5
19.11.2013 15:50:21

Po dlhšej prestávke od prečítania prvých dvoch dielov som sa dostal k tretiemu :) Bol som prekvapený ako mi tá zmena prostredia (Idris namiesto New Yorku) padla vhod. Bavilo ma to čítať ďalej a ďalej aj keď sa nedialo nič akčné. Konečne som sa v tejto knihe dozvedel odpovede na všetky otázky, čo mi behali hlavou od prečítania Mesta kostí a Mesta popola :) Konečne všetko vyšlo najavo. Určite si prečítam aj ďalšie 3 diely :) Teším sa na ne :) Odporúčam


Monika
03.12.2013 18:16:39

Kniha sa mi velmi pacila. Vrelo odporucam.


Veronika 5 z 5
02.08.2014 17:42:20

Kniha je proste úžasná, hneď ako som ju otvorila nevedela som ju zatvoriť. Zo začiatku som sa bála lebo prvé dve knihy ma nijako neohúrili ale tejto knihe nič nechýba konečne príde k rozuzleniu a všetko sa skonči tak ako má.


Lirity Lilith Ouida 3 z 5
30.09.2014 16:05:52

Tak tretia časť ma prekvapila a bola pre mňa zatial najlepšia. Dej: Simon je väznení v Meste skla. Clary si vytvorí vlastní portál. Bude bývať u Lukovej sestry. Clary sa bozkáva zo Sebastianom (Alin bratranec). Jacom nájdu anjela v starom Valentinovom dome. Ktorého roky týral. Clary s tade zoberie Bielu knihu. Dá ju Magnusovi. Sebastian zabije Maxa (Isabellin a Aleckov najmladší súrodenec). Jocelyn prekvapí Clary (Magnus ju vyliečil). Jace a Clary Nie Sú Súrodenci. (Jej skutoční brat je Sebastian ktorý sa za neho iba vydával :)) Mesto skla napadnú démoni. Zachránia ich Lykantropi. Valentine si dal podmienku aby sa vzdali a on bol vládca. Keď nie tak napadne mesto. Luke sa dohodne z radou že povolá Lykantropov na pomoc. A zato dostanú miesto v rade. Alec pobozká Magnusa pred rodičmi. Clary vytvorí runy ktorá spojí tieňolovca a iného dolnosvetania spolu budú bojovať (tieňolovci budú mať silu a zmysly dolnosvetanov a oni zase ich výcvik) a tak budú bojovať spoločne. Jace sa vydá hľadať Sebastiana. Valentine Jacovi povie pravdu o jeho rodičoch. Jace si myslí že Sebastiana zabil. Valentine zabije Jaca. Vyvolá anjela v domnienke že mu splní jedno želanie. Anjel ho zabije a to že väznil jeho brata ktorého oslobodili Clary s Jacom. Clary si zažiada oživenie Jaca. A ten jej to splní.