Upírska akadémia 2: Mrazivý bozk

Richelle Mead

SVK Slovensky SLOVART2013/05

Kniha: Upírska akadémia 2: Mrazivý bozk - Richelle Mead
Katalógové číslo: 196415 viac »
Séria kníh: Upírska akadémia
Upírska akadémia
Titul je zaradený v tejto sérii

Nedostupné
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Upírska akadémia 2: Mrazivý bozk

Druhé pokračovanie najlepšej upírskej série súčasnosti. Upírska akadémia sa vracia s Mrazivým bozkom.

Rose miluje Dimitriho, Dimitri možno cíti niečo k Tashi a Mason by položil vlastný život, len aby mohol byť s Rose. Na Akadémii sv. Vladimíra sú zimné prázdniny a Rose sa cíti všelijako, len nie sviatočne. Útok strigojov postavil všetkých do pozoru a Akadémia je priam zaplavená strážcami vrátane Rosinej matky Janine Hathawayovej. A akoby slovné a fyzické potýčky s matkou nestačili, Dimitri má oči len pre Tashu, Mason sa až po uši zamiloval do Rose, ktorá sa každú chvíľu ocitá v Lissinej hlave, práve keď si to rozdáva so svojím frajerom Christianom.
Strigoji vo svojich útokoch nepoľavujú a moroji ani strážcovia nechcú nič riskovať, a tak je výročný lyžiarsky zájazd pre všetkých povinný! Zasnežené pláne a luxusné lyžiarske stredisko poskytujú len ilúziu bezpečnosti, ktorú musí Rose opustiť, keď jej traja kamaráti zaútočia na silnejších a nebezpečnejších strigojov. Rose prichádza na pomoc iba Christian, ale každé hrdinstvo má svoju cenu.
 

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
196415
Názov
Upírska akadémia 2: Mrazivý bozk
EAN/ISBN
9788055606101
Forma
Tvrdá, bez prebalu, lesklá
Autor
Richelle Mead
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2013/05
Rozsah
320
Rozmer
140×218×29 mm
Hmotnosť
0,40
Stav
Nedostupné
Zľava
0%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
4.3 z 5.0
5
300.0%
(1)
4
150.0%
(2)
3
0%
(0)
2
0%
(0)
1
0%
(0)
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

Evelin 4 z 5
13.05.2013 17:47:26

1. diel som čítala už dávnejšie a preto mi veľa postáv či situácií vypadlo. Bola som teda veľmi vďačná autorke, že na začiatku to hlavné pekne postupne zopakovala. Veľmi sa mi páči rozdelenie upírov, v ktorom som sa konečne nestrácala. Moroji sú najdôležitejší, niektorí ovládajú aj mágiu, ale nezvyknú ju používať. K prežitiu potrebujú krv, ale jedia aj ľudské jedlo. Ich chránia Strážci, ktorí sú Dhampíri. Sú kombináciou Dhampíra a človeka alebo Moroja a Dhampíra. Dhapmíri navzájom splodiť potomkov nemôžu. Potom sú tam ešte Strigoji, ktorí si vyberajú dobrovoľne nesmrteľnosť a zlú stranu. Snažia sa vyhladiť rod Morojov aj keď samy sú niektorí bývalí Moroji, Dhampíri či obyčajní ľudia. Rose je skvelá hrdinka. Chová sa niekedy ako malá, no inokedy ako dospelá. Väčšinou neuvažuje nad tým, čo vypustí z úst, ale vie si uznať chybu a v nebezpečnej situácii myslieť na záchranu iných. Po celý čas v knihe je skôr depresívna, keďže Lissa ju kvôli chlapcovi mierne odstrčila na druhú koľaj, božský Dimitrij ju nechce a matka ignoruje. Dosť som s ňou súcítila, ale zase si zvyšovala pozornosť u chudáka Masona, ktorého mi bolo ľúto. Dimitrij je úplne úžasný sexi trenér a ja sa Rose nečudujem, že na neho nevie prestať myslieť. Je to typ takého tichého zabijaka a svoje rozhodnutia si dobre premyslí. Objavuje sa nám tu aj ďalší Moroj - Adrian, ktorý nám v budúcnosti vraj vyrobí milostný trojuholník. Je to zaujímavý typ postavy, ale ešte sa veľmi nepredviedol. Zvyšok postáv je takých priemerných. Lissa, Christian, Mason aj Mia zasiahnu do deja podstatnejšie, ale vždy som bola zvedavá hlavne na Rose a jej problémy. Dosť som si ju obľúbila, taká správna bad-ass hrdinka. Kniha ma nestrhla tak ako 1. diel. Bolo to naozaj dobré pokračovanie, ale dej plynul tak obyčajne, dozvedela som sa niečo nové, niečo staré, veľa zaujímavého a v celku som si čítanie užila. Možno mi tam ale chýbalo viac akcie alebo Rose-Dimitrij romantických scén, 3-4 je pre mňa málo! Knihu však určite odporúčam, séria má skvelý nápad a autorka píše zaujímavo a pútavo.


Monika 4 z 5
28.08.2013 10:22:34

Čo sa týka tejto série, tak musím povedať, že je naozaj dôkladne spracovaná a každá scéna, každý problém do seba zapadá. Taktiež si nemôžem vynachváliť to, ako sú postavy v Upírskej akadémii usporiadané. Moroji, Dhampíri, Strigoji a ľudia. Každá postava má svoje poslanie, svoje úlohy a páči sa mi to, ako za seba bojujú. Chránia si jeden druhého. Súhlasím s komentárom podomnou. Páči sa mi, že autorka zopakovala v skratke prvú časť a tak si mohol človek lepšie spomenúť, čo sa tam vlastne odohrávalo. Prvá časť bola úvodná a predsa má nesmierne zaujala. Zamilovala som si ju. Keď som sa púšťala do druhej časti, bola som vzrušená a plná očakávania. Samozrejme, kniha nesklamala. Aj keď som mala nejaké dlhšie pauzy pri tejto knihe, vyhovovalo mi to. Táto časť bola skvelá, úžasná. Bolo v nej všetko. Emócie, napätie, vzrušo, prekvapko. Páči sa mi "vzťah" Rose a Dimitriho, toho sa nikdy nenabažím :3. Každé ich scény, emócie, to ako sa milujú, ale musia to tajiť a brániť sa predtým, to všetko je tak vzrušujúce. Človek si len želá, aby boli spolu. A tie posledné stránky dvojky ma absolútne zožrali :3 Nakoniec podľahli láske. Rose a Dimitri spolu, konečne!! Avšak neviem, jednotka sa mi zdala v niečom lepšia. Obyčajne keď čítam nejaké knihy, tak ich prečítam aj za hodinu, lebo sa do nich úplne vžijem, čo sa nedá povedať o tejto knihe. Nie žeby ma nebavila, alebo nezaujala, jednoducho som sa k nej tak nezaviazala. Je to škoda, pretože rada čítam v tom ošiali, že som ponorená len do knihy a nič viac. Ale teším sa, až preložia tretiu časť, určite si ju kúpim :) Taktiež sa teším na filmové spracovanie, ktoré ma premiéru vo februári. Už sa teším, keď nato do kina pôjdem :3. Na záver, určite si túto sériu prečítajte, je fakt úžasná :)


nicoll_a 5 z 5
11.11.2013 15:23:05

Upírska akadémia je jedna z naj YA sérii a patrí k mojím obľúbeným. Rose ja jedna z najlepších hrdiniek a Dimitri je ehm Dimitri :D :D A objavil sa Adrian :D :D Celý svet Strigojov a Morojov je veľmi dobre vymyslený a prepracovaný. Postavy sú všetky dobre veľmi spracované. Dej ako vždy plynul jedna radosť a na záver sa nám dostalo dosť akcie, ktorá vyústila do nie veľmi šťastných situácii, ale to práve zdobí túto sériu, že sa nevyhýba takýmto situáciám. Za mňa 5 hviezd :D