Dobrá krajina

Kniha: Dobrá krajina - Jana Shemesh
Katalógové číslo: 195879 viac »

Nedostupné
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Dobrá krajina

Štyri kontinenty, tri silné, zranené a zraniteľné ženy, dve náboženstvá a jeden chlapec v ohrození. Dlhy a traumy z minulosti, tajnosti a polopravdy, rozbité rodiny a samota. Hľadanie dobrej krajiny, dobrých ľudí a dobra v ľuďoch. Túžba zachrániť dieťa a odčiniť vlastné zlyhania. To všetko sa stretáva v príbehoch, ktoré sa začali vo Varšave v tridsiatych rokoch minulého storočia a vrcholia v dnešnom Izraeli a Spojených štátoch. Spája ich téma úteku pred zlom, hľadania miesta v novej krajine a to, ako sa to všetko dotýka tých slabších – detí a žien. Tri ženy rôzneho veku, postavenia aj temperamentu – Miriam, Riva a Inbal – sa spoja, aby zachránili sudánskeho chlapca, ktorý utiekol pred vojnou a hrozí mu deportácia. Pri boji proti predsudkom a byrokracii o sebe a svojej minulosti odhalia viac, ako by chceli.
Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
195879
Názov
Dobrá krajina
EAN/ISBN
9788055135120
Autor
Jana Shemesh
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2013
Rozsah
264
Rozmer
120×190
Hmotnosť
0,40
Stav
Nedostupné
Zľava
0%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
5.0 z 5.0
5
100.0%
(2)
4
0%
(0)
3
0%
(0)
2
0%
(0)
1
0%
(0)
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

jarka.f 5 z 5
02.11.2013 14:01:23

Dobra krajina je o osude styroch velmi rozdielnych ludoch. O hladani zivotneho stastia. Je o zlobe nenavisti, sebanenavisti ale aj o dobre laske a pomoci bliznemu. O tom ako zivotne skusenosti menia ludske charaktery. O neschopnosti odputat sa od minulosti. O bolesti a nedeji. O sile charakteru. O ludskej slabosti. Lahostajnosti. O tazkych rozhodnutiach. Tento roman za posledne mesiace je tym najlepsim co som kedy citala je pisany formou kratkeho nahlianutia do zivota hlavnch postav. Aby sme sa v zapeti ocitli niekde inde na inom mieste v inom case. autorka nam neodhaluje postupne cely pribeh ale presuva sa z minulosti do pritomnosti. Z pritomnosti do hlbokej minulosti. Postava kona a rozmyslas co sa stalo predtym. Aby to v zapati autorka vysvetlila. Je to ako rozplietat pavucinu.... Spojila Sudanskeho chlapca, rusku novinarku, polsku zidovku a polsku sudkynu v zaujimavom pribehu pnom zvratov. Dej sa zacina pred druhou svetovou vojnou v polsku v case ked zidia mali zakazane vykonavat svoje povolania. A tak ti prezieravejsi hufne utekali z rodnej krajiny do Palestiny. Dobrej krajiny. Tu sa aj odohrava hlavna cast deja. Pri citani som prezivala rozne pocity. Autorka ma doslovne citovo vyzmykala. Vrelo odporucam.


Janka 5 z 5
21.11.2016 10:05:43

Skvelá kniha od skvelej spisovateľky, veľmi zaujímavý príbeh, napínavé až do samého konca, už sa teším na pokračovanie. Odporúčam.