Kým som šťastný

Oľga Feldeková

SVK Slovensky IKAR2013/04

Kniha: Kým som šťastný - Oľga Feldeková
Katalógové číslo: 195380 viac »

Nedostupné
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Kým som šťastný

Feldekovej najnovší román Kým som šťastný tvorivo nadväzuje na magický realizmus jej novely Veverica. Dej je tentoraz zdanlivo realistickejší, nie je sústavným prelínaním reality a rozprávky, ale ako celok je to opäť magickorealistický príbeh: Boh sa chystá zničiť svet, ale jeden z jeho anjelov dostane od neho šancu svet zachrániť – ak zostúpi v ľudskej podobe na zem a ak sa mu podarí nájsť aspoň jedného šťastného človeka. Aby sa mu dobre hľadalo, musí mať zamestnanie, v ktorom môže putovať od človeka k človeku. Stane sa teda poštárom – a tak v tej postave zrazu spoznávame hlavného hrdinu jednej z najúspešnejších starších autorkiných poviedok – poštára z poviedky Tentok.

Ďalej už netreba dej prezrádzať. Autorka nám s prirodzeným rozprávačským talentom odkryje historicky starý svet a ukáže nám, čo všetko tvorí súčasť cítenia sveta moderného človeka. Treba už len siahnuť po knihe, ktorej príbeh poteší čitateľa nielen tým, že je zložený z množstva krásnych minipríbehov, ale aj prekvapujúcim rozuzlením.

„Od čias Timravy nemala slovenská ženská próza talent s takým sviežim a pritom neľútostne presným pohľadom na svet.“ 
Viktor Kochol

Ilustrácie Ivan Popovič.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
195380
Názov
Kým som šťastný
EAN/ISBN
9788055134864
Forma
Viazaná
Autor
Oľga Feldeková
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2013/04
Rozsah
248
Rozmer
130×197
Hmotnosť
0,37
Stav
Nedostupné
Zľava
0%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Kým som šťastný zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.