Delírium

Delírium 1

Lauren Oliver

SVK Slovensky CooBoo2012/11

Kniha: Delírium - Delírium 1 - Lauren Oliver
Katalógové číslo: 192149 viac »
Séria kníh: Delírium
Delírium
Titul je zaradený v tejto sérii

Nedostupné
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Delírium

Delírium 1

Láska je nákaza, príčina vážnej choroby, ktorou sa nesmieme nakaziť. Lena, hlavná hrdinka úvodnej časti trilógie s názvom Delírium, si užíva „posledné“ leto pred svojimi osemnástymi narodeninami. To by nebolo nič neobvyklé, avšak pre ňu to znamená zásadnú zmenu. Deň, kedy podstúpi zákrok, ktorý ju má uchrániť pred nakazením deliria amor nervosou – tá znemožňuje jasne myslieť a oslabuje schopnosť robiť správne úsudky. Presne určená budúcnosť, manžel, práca – nalinkovaný život bez bolesti, na ktorý sa roky predtým tešila. No len dovtedy, kým nestretne Alexa. Ten otočí jej život naruby a Lena si uvedomí, že všetko, čo ju doposiaľ obklopovalo, bolo len dômyselnou spleťou lží…

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
192149
Názov
Delírium
Podnázov
Delírium 1
EAN/ISBN
9788074471971
Forma
Viazaná,s laminovaným poťahom
Autor
Lauren Oliver
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2012/11
Rozsah
360
Rozmer
145×205
Stav
Nedostupné
Sadzba DPH
10%
Zľava
0%
Súbory na stiahnutie...

Máme pre vás pár dokumentov (PDF), ktoré nám poskytol vydavateľ. Najčastejšie to býva obsah knihy alebo ukážková kapitola

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
4.5 z 5.0
5
200.0%
(2)
4
200.0%
(2)
3
0%
(0)
2
0%
(0)
1
0%
(0)
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

Zita 5 z 5
20.02.2013 19:52:36

Veľmi príjemné a rýchle čítanie.Svet ktorý autorka vytvorila je veľmi zaujimavý a na začiatku nepochopiteľný.Veľa krát som sa pristihla že krútim hlavou a nechápem ako o tie postavy môžu myslieť vážne!Samozrejme to nie je mínus ale plus tejto knihy,pretože vdaka tomu,uvidíme ako veľmi sa hlavná hrdinka zmení.Na konci je to úplne iný človek,a to je iba prvá kniha.Tá sa na konci skončí pre mnohých určite prekvapivo a doslova v najlepšom.Som preto veľmi zvedavá na pokračovanie,ktoré mám už objednané.


Casion 4 z 5
20.09.2013 13:43:13

Spočiatku som bola ku knihe skeptická, dúfala som, že to nebude len nejaká ,,love story" a bola som príjemné prekvapená. Nápad so svetom, kde neexistuje láska je veľmi dobrý. Najviac ma dostal koniec, doslova na niekoľkých stránkach sa toho odohrá neuveriteľne veľa, bola som prekvapená a to mám pri knihách rada.


methylene.bleu 5 z 5
08.02.2014 23:58:39

Táto kniha ma od začiatku očarila. Najprv obálkou a hneď nato aj obsahom. Je veľmi originálna a napínavá. Koniec mi vyrazil dych. To som vážne nečakala. Hlavnú hrdinku som si spočiatku veľmi neobľúbila, pretože mi prišla veľmi poslušná a ustráchaná všetkým novým. To sa ale postupne menilo a na konci bola ohromujúca. Veľmi veľmi odporúčam! Je to jedna z mojich najobľúbenejších dystopií.


Lyn_von_Nightlight 4 z 5
10.02.2014 17:36:04

Podobné dystopické romány sú dnes vyhľadávané a obľúbené. Myslím si, že celá táto éra začala byť zaujímavá vo chvíli, kedy sa stal z Ameriky Panem a z obyčajného dievčaťa, ktoré sa snažilo uživiť svoju rodinu, dôvod k vzbure. V takom futuristickom príbehu totiž nájdete všetko potrebné. Väčšinou je tam veľa dobrodružstva a občas sa mihne nejaká lovestory, ale hlavný dôvod je asi pohľad na náš svet, ktorý sa zmenil na nepoznanie. Postrehla som však, že vo všetkých dystópiach sa civilizácia potápa do stále väčšej hĺbky a v niektorých prípadoch je už dokonca na dne Mariánskej priekopy. Ja si vždy kladiem otázku, prečo sa knihy budúcnosti začínajú v nejakom otrasnom prostredí, kde už nikto nemá nádej na prežitie, alebo v tom lepšom prípade sú ľudia zaslepení pravidlami, ktoré vymysleli nejakí experti, lebo ich už nebavilo sedieť v kancelárii a čítať New York Times z roku 2150. Delírium patrí do toho druhého prípadu. Ľudia z Portlandu a z mnohých iných miest nemajú šajnu, že je niečo na ich spôsobe života, kde láska nemá čo hľadať, zlé. Sú presvedčení, že je láska choroba, obyčajná pliaga, ktorá sa veľmi rýchlo šíri a je takmer nemožné jej uniknúť, pokiaľ nepodstúpite zákrok. A o lásku vlastne v celej knihe ide, aj keď nebude podaná klasickým spôsobom. V Delíriu nájdete zamilovaný pár, ale aj veľa opisov, hlbokých myšlienok a skvelé postavy. Až na hlavnú hrdinku. Tá mi do oka veľmi nepadla a občas mi dosť vadila, ale pevne verím, že postupom série sa jej charakter vyformuje. Knižka je zaujímavá a dobre sa číta, stojí za prečítanie.