Mesto popola

Nástroje smrteľníkov II.

Cassandra Clare

SVK Slovensky SLOVART2013/03

Kniha: Mesto popola - Nástroje smrteľníkov II. - Cassandra Clare
Katalógové číslo: 191092 viac »
Séria kníh: Nástroje smrteľníkov
Nástroje smrteľníkov
Titul je zaradený v tejto sérii

Nedostupné
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Mesto popola

Nástroje smrteľníkov II.

Clary si želá, aby sa jej život vrátil do normálnych koľají. Ale čo je normálne, keď je Tieňolovkyňou vraždiacou démonov, jej mama leží v kóme vyvolanej čarami a zrazu všade naokolo vidí Dolnosveťanov, ako sú vlkolaci, upíri či víly? Keby nechala tento svet za sebou, mohla by sa venovať svojmu skutočnému priateľovi Simonovi. Tieňolovci sa jej však nechcú vzdať – hlavne jej nádherne neznesiteľný brat Jace. Aby Clary zachránila svoju mamu, musí sa spojiť s nebezpečným Tieňolovcom Valentinom, ktorý je pravdepodobne šialený, určite nebezpečný a navyše je to jej otec. V New Yorku sa však dejú zvláštne veci. Niekto vraždí deti Dolnosveťanov. Je aj za týmto Valentine? A ak áno, o čo mu vlastne ide? Keď zmizne aj druhý z Nástrojov smrteľníkov – Meč – prichádza desivá Inkvizítorka, aby si posvietila na Jacea. Ako ho má Clary zachrániť?

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
191092
Názov
Mesto popola
Podnázov
Nástroje smrteľníkov II.
EAN/ISBN
9788055606538
Forma
Tvrdá, s vrchným obalom, matná
Autor
Cassandra Clare
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2013/03
Rozsah
400
Rozmer
130 × 210 mm
Hmotnosť
0,64
Stav
Nedostupné
Zľava
0%
Súbory na stiahnutie...

Máme pre vás pár dokumentov (PDF), ktoré nám poskytol vydavateľ. Najčastejšie to býva obsah knihy alebo ukážková kapitola

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
4.3 z 5.0
5
133.3%
(6)
4
0%
(0)
3
800.0%
(1)
2
0%
(0)
1
800.0%
(1)
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

Miriam212 5 z 5
21.03.2013 17:17:00

Takže ak ste čítali prvú časť, stopercentne sa vrhnete aj na túto - druhú. V tejto časti sa dej poriadne zamotá, ešte viac sa skomplikujú vzťahy a všetko dostane ešte lepšie grády. Samozrejme nebudem prezrádzať, ale opäť sa môžte tešiť na romantické scény, ale aj také ktoré vam zastiavia dych. Opäť oceňujem krásnu obálku, ktorá dodáva knihe na výnimočnosti.


Evelin 5 z 5
03.05.2013 13:17:17

Aj keď som teda vedela niektoré tajomstvá zo spoilerov, rozuzlenie mnohých častí ma proste šokovalo. Autorka ma dokázala vtiahnuť do deja a stále gradovať napätie. Navyše som nedokázala normálne vnímať vzťah Clary a Jacea. Tam predsa nemôže byť romantický vzťah, keď sú súrodenci! Tento fakt síce všetko kvalitne domotal a poskytol autorke dobré pole pre tajomstvá a dejové zvraty, ale celkovo sa mi to tam nepáči, lebo sa mi potom ťažko predstavuje celý ten incest 8D Chápete, prečo som sa musela pozrieť na spoilery?! Postavy mi všetky náramne vyhovujú. Clary je z celého nadprirodzeného sveta mimo. Jace je úžasný týpek, ktorého som si proste zamilovala a zistila, že má pod drsným povrchom dobré srdiečko. Simon mi velice liezol na nervy, ale tým, čo mu autorka urobila, si u mňa získala veľa plusových bodov. Alec a Isabella sú veľmi dobré vedľajšie postavy a Magnus (po česky Krasomil) je nehorázne zlatý gey a najmocnejší brooklynský čarodejník 8P Valentine je strašný záporák, je dokonalý! Pri Valentineovi a Inkvizítorke som mala pocit, akoby som čítala o Voldemortovi a Ubridgeovej! Myslím, že sú si proste strašne podobní! V knihe sa vyskytuje vždy niečo nové, miesta a boje sa vždy obmieňajú a dobre striedajú. Veľa sa riešia aj vzťahy postáv, z ktorých som ja chytala už infarkt. Autorka to má veľmi dobre premyslené a všetko jej veľmi pekne zapadá do seba. Akčný koniec a boj na vyše 2 kapitoly som si náramne užila a veľmi dobre sa predstavoval. Z toho budú brutálne filmové efekty! Dej je vyrozprávaný z mnohých pohľadov a tak viete, čo sa deje s každou dôležitou postavou zvlášť a aj keď sú spolu. Dáva nám to potom detaily do celkového príbehu série. Táto séria má skvelý nápad - Tieňolovci, upíri, vlkolaci, víly, čarodejníci, démoni - máte tu snáď všetky možné tvory a vždy si môžete vybrať stranu. Aj tak si myslím, že sa všetci spiknú proti Valentineovi, ale to si musím prečítať až v 3ke 8) Sériu vám rozhodne odporúčam, tento diel sa mi páčil dokonca viac ako 1. časť.


Rudolf 5 z 5
06.06.2013 19:48:50

Dobrá kniha pobavila ma


Zita 5 z 5
12.07.2013 17:24:09

Kniha mala perfektný základ v prvej časti a skvelú zápletku na pokračovanie vdaka prekvapivému koncu jedničky...a nesklamala!Autorka má rozhodne ešte čo rozprávať a nezaostala ani tu.Samozrejme ak ste čítali jedničku,toto je povinná jazda.


Peter 5 z 5
15.07.2013 20:04:47

No tak prečítaná aj druhá časť :) proste paráda, škoda, že ešte nevyšla tretia časť :) Dej pokračuje a v New Yorku sa začína zas niečo diať. Také 2-3 kapitoly, kým sa to rozbehlo a potom už naplno, ale vždy s oddychovými kapitolami. Páčilo sa mi, že nám autorka predstavila nové postavy, viac sa dozviete o Dolnosveťanoch atď. Autorka nás naťahuje ešte nevyplavenými tajomstvami, čiže sa máme v ďalších častiach na čo tešiť. Táto séria ma riadne chytila. Inak aj mne pripomínala Inkvizítorku práve Umbridgeová z HP :) riadne sa mi kniha páčila a chcem ďalšie časti, jednoznačne :)


Zuzana 5 z 5
23.10.2013 09:14:59

Kniha je pokracovanim prvej casti, od zaciatku Vas strhne do deja a novych udalosti. Vsetky boje medzi tienolovcami, dolnosvetanmi a pod. sa prelinaju s pribehom "zakazanej" lasky. Uzasna kniha :-)


Lirity Lilith Ouida 1 z 5
27.11.2013 19:07:13

Neviem si pomôcť no po prečítaní druhej časti ma to už to nejak nebavilo a tretia časť stojí na polici ešte ani neotvorená po jednotke som čakala viac.


jarka.f 3 z 5
04.06.2014 16:29:13

Komentrár je označený ako spoiler, ale chcem ho zobraziť