Osudná cesta

Kathy Reichs

SVK Slovensky SLOVART2012/10

Kniha: Osudná cesta - Kathy Reichs
Katalógové číslo: 190795 viac »
Séria kníh: Temperance Brennanová
Temperance Brennanová
Titul je zaradený v tejto sérii

Nedostupné
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Osudná cesta

Kathy Reichsová je producentkou úspešného seriálu Bones (Kosti) televíznej stanice FOX, inšpirovaného jej knižnými príbehmi i reálnymi skúsenosťami. Seriál Kosti je jedným z najobľúbenejších u nás vysielaných seriálov televízie JOJ. Koncom októbra príde autorka aj na Slovensko a budete mať možnosť stretnúť sa s ňou na autogramiáde v kníhkupectve.

O čom je Osudná cesta? V horách v Severnej Karolíne havarovalo lietadlo. Forenzná antropologička doktorka Temperence Brennanová prichádza na miesto nešťastia medzi prvými. Keď v blízkosti lietadla objaví zohavenú dolnú končatinu, čo nepatrí nikomu z mŕtvych pasažierov, začína sa náročné vyšetrovanie, ktoré od začiatku prináša oveľa viac otázok ako odpovedí. Doktorka je totiž presvedčená, že okolité lesy ukrývajú aj zvyšok záhadného tela, a rozbieha vlastné pátranie.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
190795
Názov
Osudná cesta
EAN/ISBN
9788055607986
Forma
Tvrdá, s prebalom, lesklá
Autor
Kathy Reichs
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2012/10
Edícia
MW
Rozsah
300
Rozmer
140×217×30 mm
Hmotnosť
0,50
Stav
Nedostupné
Zľava
0%
Súbory na stiahnutie...

Máme pre vás pár dokumentov (PDF), ktoré nám poskytol vydavateľ. Najčastejšie to býva obsah knihy alebo ukážková kapitola

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
4.3 z 5.0
5
400.0%
(1)
4
133.3%
(3)
3
0%
(0)
2
0%
(0)
1
0%
(0)
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

Alexandra 4 z 5
01.02.2013 09:27:00

Už predtým som vedela, že seriál Kosti je knihami Kathy Reichsovej len inšpirovaný, ale netušila som, že až tak voľne. Knižná hrdinka Tempe Brennanová je síce racionálna a drží si odstup, ale čitateľ si ju kvôli tomu aj ťažšie obľúbi. Správa sa ľudskejšie a občas až nepochopiteľne hlúpo. Námet je zaujímavý a s pribúdajúcimi stránkami sa mení až na šokujúci, ale tento prechod je veľmi prirodzený. Seriál neskutočne milujem a aj keď s ním kniha nemá veľa spoločného, bez porovnávania s Kosťami je dobrá. A na záver musím spomenúť aj krásnu obálku, ktorá sa veľmi podarila.


Michaela
24.03.2013 12:01:47

Je to prvá kniha, ktorú som čítala od autorky, ale ma nesklamala. Je napínavá, záhadná. Odporúčam a rozhodne si kúpim aj ďalšie.


Rudolf 5 z 5
21.04.2013 17:43:28

Od producentky kosti? Veľkolepé!


Adriána
30.06.2013 22:21:08

Výborne spracované, páčilo sa mi ako napínavo je príbeh spracovaný.


Diana 4 z 5
20.09.2013 18:48:31

Komentrár je označený ako spoiler, ale chcem ho zobraziť

Lukáš 4 z 5
18.02.2017 21:30:35

Bola to moja prvá kniha zo žánru krimi a musím povedať, že sa mi stala osudnou cestou, nakoľko ma priviedla k tomuto žánru a zostal som mu verný. Ku knihe ma priviedol práve seriál Kosti, asi ako väčšinu čitateľov. Doktorka B. v knihe je však značne iná ako jej seriálová verzia. To ju však nerobí o nič menej zaujímavou. Práve vďaka jej ľudskosti a empatii, ktorou oplýva, bolo pre mňa veľmi jednoduché sa s ňou zžiť a vďaka rozprávaniu príbehu z pohľadu doktorky Brennanovej je prežívanie jej napätia a emócií, ktoré cíti, o to jednoduchšie a príbeh je oveľa autentickejší. Ako veľké plus hodnotím, že v knihe sa vyskytujú fakty z kriminalistickej praxe,nakoľko sama autorka je antropologička a pri tvorbe svojich kníh sa radí s odborníkmi z príslušných odborov. Vďaka tomu som sa dozvedel ako prebieha skutočné vyšetrovanie. Bohužiaľ, občas som sa strácal pri opise prostredia, ktoré som si nevedel celkom správne predstaviť na základe autorkinho opisu. Práve tu vidím autorkin nedostatok. Je to však len detail, ktorý nijako neuberá na dramatickosti príbehu a šokujúcom závere, ktorý ma úplne pohltil a mal som problém sa od knihy odpútať. Vrelo odporúčam každému čitateľovi krimi, ale i človeku, ktorý tomuto žánru ešte nedal šancu.