Šarlátové písmeno - Edícia americkej klasickej literatúry - Zv.3

Nathaniel Hawthorne

SVK Slovensky SnowMouse publishing2012

Kniha: Šarlátové písmeno - Edícia americkej klasickej literatúry - Zv.3 - Nathaniel Hawthorne
Katalógové číslo: 190769 viac »
Ušetríte až 1,70 € z bežnej ceny 7,99
A navyše získate 6 vernostných bodov
6,29
Vyexpedujeme do 7 dní
U dodávateľa

Kniha: Šarlátové písmeno - Edícia americkej klasickej literatúry - Zv.3

V Novom Anglicku 17. storočia sa medzi prvými kolonizátormi odohráva dráma plná citov. Na príbehu Hester Prynnovej autor majstrovsky zobrazuje dôsledky jediného hriechu z vášne pre troch ľudí – nešťastnú Hester, jej milenca a jej zákonného manžela. Prísne zákony puritánskeho spoločenstva odsúdia Hester a jej dieťa na osamelý život pod znamením hanby, čo tento ušľachtilý duch znáša iba s veľkou bolesťou. Nachádza však v sebe dostatok vnútornej sily a s pokorou prijíma svoj osud. Spoluvinník sa navonok teší veľkej úcte, obdivu a zbožňovania davmi, no vo vnútri jeho ducha zžierajú výčitky svedomia. Uväznený medzi zákonmi spoločnosti, vlastnými potláčanými túžbami a silnými pocitmi viny žije v pretvárke a skryté utrpenie sa v dôsledkoch prejaví i na jeho podlomenom zdraví. Toto všetko s krutou radosťou pozoruje manžel Hester, kedysi láskavý a učený muž, ktorému krivda ublížila. Svoj život venuje túžbe po pomste, ktorá jeho existenciu napĺňa zlom.
Šarlátové písmeno je vrcholné dielo amerického spisovateľa Nathaniela Hawthorna, ktorý excelentne spracoval na svoju dobu citlivé témy ako hriech, právny dogmatizmus a morálka.
Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
190769
Názov
Šarlátové písmeno - Edícia americkej klasickej lit
EAN/ISBN
9788089465217
Forma
Neviazaná, bez prebalu, lesklá
Autor
Nathaniel Hawthorne
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2012
Edícia
Edícia americkej klasickej literatúry
Rozsah
264
Rozmer
150×210×10 mm
Hmotnosť
0,35
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
21%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
5.0 z 5.0
5
100.0%
(1)
4
0%
(0)
3
0%
(0)
2
0%
(0)
1
0%
(0)
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

kengura 5 z 5
16.08.2013 17:15:14

kniha o láske, tajnej, zakázanej a plnej hriechu, o následkoch a o zodpovednosti, silne ladené dialógy, napínavý dej, kedy sa stretávajú verejne ( hester, kňaz, a jej manžel) pričom každý nesie svoje osobné nešťastie, len jediná hester dokáže vzdorovať verejne, spravodlivosť je tu postavená do nekonvenčnej úlohy, kde je veľmi ťažké rozlíšiť, kto je viac alebo menej ukrivdený...


Gabriela
25.04.2014 18:52:49

Vynikajúca kniha, ktorá je, bola a bude stále hodnotná :)odporúčam vrelo si ju prečítať. Nie je to tradičný príbeh, kde ľahko odhalíte čo nasleduje. Kniha je vhodná nielen pre ženy, ale aj pre mužov.