Päťdesiat odtieňov sivej (Fifty Shades of Grey)

1.časť

E. L. James

SVK Slovensky XYZ2012/10

Kniha: Päťdesiat odtieňov sivej (Fifty Shades of Grey) - 1.časť - E. L. James
Katalógové číslo: 188821 viac »
Ušetríte až 1,14 € z bežnej ceny 15,99
A navyše získate 14 vernostných bodov
Séria kníh: Päťdesiat odtieňov (Fifty Shades)
Päťdesiat odtieňov (Fifty Shades)
Titul je zaradený v tejto sérii
14,85
Vyexpedujeme do 7 dní
U dodávateľa

Kniha: Päťdesiat odtieňov sivej (Fifty Shades of Grey)

1.časť

Strhující erotický román o temných vášňach v každom z nás… Keď sa dvadsaťročná študentka literatúry Anastasia chystá na pohovor s mladým podnikateľom Christianom Greyom, netuší, že stretne muža, ktorý jej zmení život aj hodnoty. Christian je pekný, múdry a… tajomný. Naivná a nevinná Anastasia si začína uvedomovať, že cez jeho ukryté tajomstvá ním začína byť úplne posadnutá. Ale ani Christian neni voči jej kráse, šarmu a charakteru odolný a pripúšťa, že on po nej taktiež túži – ovšem za vlastných, špecifických podmienok…

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
188821
Názov
Päťdesiat odtieňov sivej (Fifty Shades of Grey)
Podnázov
1.časť
EAN/ISBN
9788073887063
Forma
Tvrdá, s prebalom, matná
Autor
E. L. James
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2012/10
Rozsah
620
Rozmer
145×205 mm
Hmotnosť
0,77
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
7%
Úryvok z obsahu knihy...

Máme pre vás úryvok z knihy na prečítanie. Čo poviete, páči sa vám táto kniha?

Čo má toto znamenať? Unáša snáď deti do otroctva na nejaké bohom zabudnuté miesto na našej planéte? Je členom nejakej zločineckej organizácie? Tým by sa dalo vysvetliť, prečo je taký bohatý. Alebo je hlboko veriaci. Je snáď impotentný? To určite nie, určite by ma dokázal presvedčiť o opaku. Z premýšľania nad všetkými možnosťami sa mi asi zavarí mozog. Toto nikam nevedie. Chcem tú záhadu menom Christian Grey rozlúštiť čo najskôr. A ak je to jeho tajomstvo tak hrozné, že už ho nikdy nebudem

chcieť vidieť, tak nech – aspoň sa mi uľaví. „Čo si to nahováraš“? okríkne ma moje podvedomie. „Ak sa ukáže, že má pravdu, budeš na tom pekne mizerne“.

„Ešte dnes,“ rozhodujem sa.

Neveriaco dvíha obočie.

„Si ako Eva, už sa nemôžeš dočkať jablka poznania,“ uškrnie sa.

„Skutočne ste sa práve uškrnul, pán Grey,“ podpichnem ho sladko. „A mám ťa, nafúkanec!“

Namiesto jeho očí teraz vidím iba úzke štrbinky. Berie svoj mobil a vytáča rýchlu voľbu.

„Taylore, budem potrebovať Charlie Tango.“

Charlie Tango?! To je čo?

„Z Portlandu, povedzme o pol deviatej... Nie, zostane pristavená u Escaly... celú noc.“

Celú noc?!

Áno. Na výzvu, zajtra ráno. Z Portlandu do Seattlu, poletím ja.“

Poletím?

„Pilot nech je v pohotovosti o pol jedenástej.“ Končí hovor. Žiadne prosím, ani ďakujem.

„To vždy všetci skáču ako pískaš?“

„Skoro vždy, ak si chcú udržať prácu,“ prednesie s kamennou tvárou.

„A keď pre teba nepracujú?“

„Dokážem byť veľmi presvedčivý, Anastasia. A teraz by si mala dojesť svoje raňajky. A potom ťa hodím domov. U Claytonovcov ťa vyzdvihnem o ôsmej, až skončíš. Do Seattlu poletíme.“

Zrýchlene zažmurkám.

„Poletíme?“

„Áno, mám helikoptéru.“

Hľadím naňho so spadnutou sánkou. Mám druhé rande s Christianom. Tak-Strašne-Tajomným Greyom. Prešli sme od kávy rovno k vrtuľníku. Wow!

„To poletíme do Seattlu helikoptérou?“

„Áno.“

„Prečo?“

Nasadzuje ten svoj zmyselný úsmev. „Pretože môžeme. A teraz to dojedz.“

Ako mám teraz asi jesť? Poletím vrtuľníkom do Seattlu. S Christianom Greyom. Ktorý chce hrýzť moju spodnú peru... Keď na to pomyslím, som zmätená.

„Jedz,“ nasadzuje ostrejší tón. „Anastasia, plytvanie jedlom ma znervózňuje... Jedz.“

„Nedokážem to zjesť všetko.“ Pozerám na to množstvo jedla, ktoré je ešte stále na stole.

„Zjedz to, čo máš na tanieri. Keby si sa včera poriadne najedla, nebola by si teraz tu, a ja by som nevykladal karty na stôl tak skoro.“ Ústa sa mu sťahujú do tvrdej linky. Vyzerá nahnevane.

Namosúrene sa vraciam ku svojim vychladnutým raňajkám. Na jedlo som jednoducho veľmi rozrušená, vieš? Christian, čo to nechápeš? vysvetľuje mu moje podvedomie. Ale som príliš zbabelá na to, aby som tie myšlienky vyslovila nahlas, zvlášť, keď je taký rozladený. Hmm, ako malý chlapec. Ani neviem, prečo ma tá myšlienka tak pobaví.

„Čo je tu na smiech?“ ohradzuje sa.

Len zavrtím hlavou – to sa mu neopovážim povedať – a ďalej sa venujem jedlu. Keď prehĺtam posledný kúsok lievanca, nesmelo naňho pozriem. Zamyslene ma sleduje.

„Dobré dievča,“ pochváli ma. „Keď si vysušíš vlasy, odveziem ťa domov. Nechcem, aby si ochorela.“ V jeho slovách jasne počujem nejaký nevyslovený prísľub. Na čo zase myslí? Vstávam od stola a odrazu ma napadne, či by som sa ho nemala spýtať, či vôbec smiem, ale hneď ten nápad zavrhnem. Znie to ako veľmi veľká provokácia. Cestou do spálne sa z náhleho impulzu zarazím.

„Kde si vôbec v noci spal?“ Otáčam sa a upriem naňho a na stoličku, na ktorej stále sedí, skúmavý pohľad. Nikde som tu nezahliadla žiadnu prikrývku, ani plachtu – je možné, že to už upratal.

„Vo svojej posteli,“ odpovedá jednoducho a už zase sa tvári ľahostajne.

„Aha.“

„Iste, aj pre mňa to bola celkom novinka,“ usmeje sa.

„Myslíš to, že si sa so mnou... nevyspal?“ Tak – a povedala som to. Samozrejme, že sa červenám.

„Nie.“ Zatočí hlavou a zamračí sa, ako keby si spomenul na niečo nepekné. „Myslím to, že som spal s niekým.“ Znovu berie do ruky noviny a pokračuje v čítaní.

Čo zase preboha znamená toto? To akože nikdy s nikým nespal? Je snáď panic? Tak o tom teda pochybujem. Stojím tam a neveriacky naňho hľadím. On je bezpochyby tým najtajomnejším človekom, akého som kedy poznala. Až potom mi odrazu dochádza, že som vlastne spala s Christianom Greyom. Najradšej by som sa teraz prefackala – čo by som dala za to, keby som bola pri zmysloch a videla ho, ako spí. Zraniteľného. Ale voľajako si to nedokážem predstaviť. No, dnes v noci sa to údajne zmení...

V jeho spálni prehľadám zásuvky bielizníku a nachádzam fén. Prstami si suším vlasy ako najlepšie viem. Len čo to mám hotové, zamierim do kúpeľne. Chcela by som si vyčistiť zuby. Môj pohľad padá na Christianovu zubnú kefku. To by bolo, ako keby som z neho kúsok ochutnala. Hmm... Previnilo sa obzriem cez rameno ku dverám a potom sa opatrne dotknem štetiniek na kefke. Sú vlhké. Takže už ho použil. Rýchlo ju beriem, vytlačím na ňu trochu pasty a v rekordnom čase si vyčistím zuby. Cítim sa tak nemravne. Ale bolo to úžasné vzrušujúce.

Beriem si svoje tričko, podprsenku i nohavičky zo včerajška a všetko ukladám do nákupnej tašky, ktorú priniesol Taylor. Odchádzam späť do obytných priestorov, aby som našla svoj kabát a  kabelku. S hlbokou úľavou v nej nachádzam gumičku do vlasov. Keď si sťahujem vlasy do chvosta, Christian zo mňa nespúšťa oči. Jeho pohľad na sebe cítim, aj keď potom sedím a čakám, kým dohovorí. S niekým totiž znova telefonuje.

„Chcú dva? ... Koľko to bude stáť? ... Dobre, a akú tam máme úroveň bezpečnosti? ... A ako pôjdu cez Suez? ... Ben Sudan je bezpečný? ... A kedy dorazí do Darfuru? ... Dobre, ideme do toho. Priebežne ma informujte.“ Položí.

„Pripravená?“

Prikývnem. To by ma zaujímalo, o čom to hovoril. Oblieka si modré sako s pásikmi, berie kľúče od auta a vyráža ku dverám.

„Až po vás, slečna Steelová,“ povie, keď mi ich otvára. Je stelesnením nedbalej elegancie.

Zostávam stáť a až príliš dlho sa opájam pohľadom na neho. Keď si pomyslím, že som s ním dnes v noci spala a on je ešte stále tu – po všetkej tej tequile a vracaní. A čo viac, chce ma vziať do Seattlu. Prečo mňa? Tomu nerozumiem. Prechádzam dverami a do mysle sa mi znovu vkrádajú jeho slová: „Niečo na tebe je.“ Nuž, tie pocity sú dočista vzájomné, pán Grey, a ja tú záhadu vylúštim.

V tichosti kráčam cez chodbu k výťahu. Zatiaľ čo čakáme, ukradomky sa naňho pozriem cez mihalnice a on na mňa žmurkne kútikom oka. Placho sa usmejem a jemu sa zachvejú pery.

Prichádza výťah a my vchádzame dovnútra. Sme sami. Náhle, z nejakého nevysvetliteľného dôvodu, myslím, že kvôli našej tesnej blízkosti a tak uzatvorenému priestoru, sa atmosféra medzi nami mení - iskrí, a plní sa očakávaním. So zrýchľujúcim sa tepom sa mi prehlbuje dych. Christian pootočí hlavu mojim smerom. Oči má oceľovo sivé. Hryziem si spodnú peru.

„Ale, kašlem na papierovanie!“ precedí. Vrhá sa ku mne a tlačí ma ku stene výťahu. Skôr, než sa spamätám, zviera mi jednou rukou obidve zápästia nad hlavou a tlakom bokov ma drží v šachu. Ty bláho! Do druhej ruky berie môj chvost a ťahom zaň mi dvíha hlavu. A potom sú už jeho pery na mojich. Len – len, že to nebolí. Z úst mi uniká prekvapený ston, a to je príležitosť pre jeho jazyk. Okamžite ju využíva a skúsene sa mi vkráda dovnútra. Takto ma ešte nikto nebozkával. Môj jazyk sa váhavo pridáva k tomu jeho v pomalom, zmyselnom tanci. Vnímam všetky jeho dotyky, pocity,  krúženie a trenie. Dvíha ruku a pevne do nej berie moju bradu, takže sa nemôžem ani pohnúť. Som úplne bezmocná, ruky mám ako prikované, hlavu ako vo zveráku a trup pod tlakom jeho bokov. Na podbrušku cítim, ako veľmi je vzrušený. „Môj ty Bože... On ma chce! Christian Grey, grécky boh, ma chce. A ja, ja chcem jeho. Tu, teraz, v tomto výťahu.“

„Ty. Si. Taká. Sladká,“ chrapľavo delí slovo od slova.

Výťah sa zastavuje a dvere sa otvárajú. Christian behom sekundy ustupuje a necháva ma tam prišpendlíkovanú visieť. Zvonku sa na nás pozerajú traja muži v oblekoch. Keď pristúpia, trhá im kútikmi úst. Mám pocit, akoby som práve dobehla preteky, a mám obavu, že moje srdce preskočí plafón výťahu. Nutne by som sa potrebovala predkloniť, zaprieť ruky o kolená... ale to by bolo príliš okaté.

Hádžem letmý pohľad na Christiana. Vyzerá taký vyrovnaný a pokojný, akoby práve vylúštil krížovku v The Seattle Times. Je to také nespravodlivé. Vari to s ním vôbec nič neurobilo? Hodí po mne očami a pomaly dlho vydýchne. Ha! Takže je na tom rovnako ako ja. Moja práve narodená vnútorná bohyňa, predvádza malý, víťazoslávny tanec.

Naši spolucestujúci vystupujú na druhom poschodí. Nám zostáva ešte jedno.

„Ty si si umyla zuby,“ povie neveriaco.

„Použila som tvoju kefku,“ vypadne zo mňa.

Dvíha jeden kútik v polovičnom úsmeve. „Ej, Anastasia, Steelová... čo si ja len s vami počnem?“

Na prízemí výťah zastaví. Christian ma berie za ruku a vyvádza von.

„Čo všetci s tými výťahmi majú?“ zamrmle skôr pre seba než pre mňa, keď si vykračuje cez halu. A  ja sa vedľa neho sotva držím na nohách, pretože všetky moje životné funkcie zostali bezo zvyšku rozprsknuté na podlahe a na stenách výťahu číslo tri hotelu Heathman.

© Fifty Shades Ltd 2011

Súbory na stiahnutie...

Máme pre vás pár dokumentov (PDF), ktoré nám poskytol vydavateľ. Najčastejšie to býva obsah knihy alebo ukážková kapitola

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
4.2 z 5.0
5
166.7%
(15)
4
625.0%
(4)
3
625.0%
(4)
2
2500.0%
(1)
1
2500.0%
(1)
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

Martina 3 z 5
05.02.2013 09:50:16

Tento žáner som si vybrala pre jeho minuloročný veľký boom. Nečakala som žiadne veľké literárne dielo, ale aj tak som pomerne sklamaná. Príbeh nie je veľmi zaujímavý, erotické scény po čase stratia napätie, často sa ich scenár opakuje, strácajú šmrnc a sú aj pomerne nepravdepodobné :) Celú knihu by som stlačila do 250 - 300 strán ;) Nebavilo ma čítať aj všetky tie zbytočné gramatické chyby. Ak by som mala odporučiť niečo z "červenej knižnice", Obnažená od S. Day je o triedu lepšia kniha ;)


Alexandra 1 z 5
12.02.2013 16:20:09

Každá kniha si nájde svojho čitateľa, ale prečo je práve táto taká populárna? Je neobyčajne obyčajná, okrem BDSM, ktoré vyvolalo kontroverziu a v konečnom dôsledku popularitu, by sa dala nájsť kopa rovnakých príbehov s rovnakými klišé. Prekvapivo je najhoršia hlavná hrdinka, taká nelogická postava sa len tak nevidí. Predtým, ako spozná Christiana je nešikovné nevinianko (ale že úplné neviniatko a po jednej noci je z nej zrazu bohyňa...), krajšia ako si o sebe myslí a práve ona má v sebe to niečo, čo zaujme pekného, mladého boháča. To všetko sme už videli. Ale najhoršie je, ako sa vo všetkom Christianovi prispôsobuje. Viackrát spomína, ako by chcela skutočný vzťah, ako sa ho bojí a aj tak sa ho nevzdá. Ani celkovo nie je kniha napísaná veľmi dobre, pri stálom opakovaní niektorých slov by som ju najradšej začala trhať.


31987
13.02.2013 14:26:29

Nuz, vela recenzii som precitala a nakoniec som knihu dostala ako darcek. Kniha ma zaujimala kvoli rozporom nazorov, ale po precitani som zistila ze nie je az taka zla, jednoduchy pribeh, lahke citanie...autorka vsadila na dobru kartu, ktora sa jej vyplatila....nerozumiem preco ludia riesia a hadaju sa kvoli jednej knihe...ved nejde o zivot...kazdy podla svojho vkusu si najde knihu na citanie...


Little Black Lady
19.02.2013 16:58:46

Toľko dobrých recenzií....a pritom to je obyčajná knižka ktorá končí tak, že sa Anna a Chris "rozdelia" pritom som taký koniec ani nečakala...bolo to ľahké čítanie, dej primerane jednoduchí...som zvedavá na dvojku :)


Lucia 5 z 5
24.02.2013 20:00:48

Na túto knihu som sa veľmi tešila. Na blogoch sa o nej neskutočne veľa popísalo a vznikol z toho taký boom. Začiatok knihy bol nuda a prvých 80 strán som si hovorila "toto má byť ten bestseller o ktorom všetci hovoria?". Anastasia je totálne nudné dievča-je naivná, niekedy rozmýšľala ako puberťáčka a vo svojom okolí má len pár ľudí s ktorými sa stretáva. Zato Christian je úplný opak-sexy, vie čo chce a je si vedomý, že muž v jeho postavení môže mať čokoľvek...Po prejdení tých nudných 80 strán som knihu nemohla pustiť z ruky a som si vedomá toho, že kniha mi nemá dať vysokú literárnu hodnotu, ale ako čítanie po večeroch je to skvelé. A tiež viem, že erotické scény ktoré sú opísané v knihe nie sú založené na skutočnosti, ale ktorá žena nechce raz za čas "vypnúť" a len čítať? A preklad názvu nieje podľa mňa chybný, priezvisko Grey je len slovná hračka autorky a skutočnosť vyjadruje, že Christian má neskutočne veľa podôb...nieje ani dobrý ani zlý a stále má v sebe niečo čím dokáže prekvapiť...Teším sa na druhú časť... !!


rencici27
27.02.2013 16:15:01

Tato kniha je uzasna neskutocne sa tesim na 2 a 3.A nech si pise niekdo ,ze je brak a porno,mne sa paci a to je dvolezite.


Didi 5 z 5
07.03.2013 13:00:46

MILUJEM JU! Pre niekoho úplne obyčajná kniha, kde sa slová často opakujú, no mňa si podmanila. Prečítala som ju rýchlosťou blesku,poposúvala kamarátkam, ktoré ňou boli tiež očarené. Dostala som ju od priateľa,pretože som o nej básnila už veľmi dlho :-) Vynikajúce!


Eva 5 z 5
19.03.2013 14:08:38

Uplne uzasna kniha, krasne napisana. prave ju citam a neviem sa jej docitat :) uz som si aj objednala dvojku a som zvedava ako sa dej vyusti :) Fakt je uplne uzasna, som z nej unesena :)


Evelin 4 z 5
27.03.2013 01:07:16

Čítala som to 13 hodín vkuse, takže to už o niečom svedčí 8D Je to dobrá kniha? Bože chráň, je to kopirák Twilight charakterov a scén sex, sex, sex... A predsa som sa od toho nevedela odtrhnúť 8D Má to isté čaro a riadne dobré sexuálne scény, ale dej je vpodstate o ničom, charaktery sú ako postavy z Twilightu (dalo sa čakať, keďže to bola pôvodne fan fiction k Twilight sérii, ale aj tak som ako fanúšička Twilightu našla veeeľa podobností). Menej sa mi páčilo napr. časté oslovovanie priezviskami, vnútorná bohyňa, tie spomínané podobnosti, majetníckosť a kontrola Christiana Greya, 600 strán! Naozaj veeeľa strán, takže mi trvalo 13 hodín prečítať túto knihu. Páčilo sa mi, že autorka urobila z hrdinky pannu, pretože tak si každý niečo z príbehu zobral, je tam skrz jej vstup do sexuálneho sveta vysvetlené vlastne všetko. Taká príručka sexu 8D Určite však neodporúčam mladším ročníkom, skôr takým dievčatám, ktoré už to svoje telo dobre poznajú. Prvotne som mala na knihu skeptický pohľad, myslela som, že budem patriť k strane "haterom", ale v tomto smere ma teda milo prekvapila svojou čtivosťou.


Džejna
29.03.2013 14:19:56

Ja som si tú knihu kúpila pre veľkú zvedavosť, ktorá vo mne vrela. Je fakt, že tá "vnútorná bohyňa" bola otrepaná fráza a Grey je až moc dokonale vykreslený ( krásny, sexi, vyšportovaný, bohatý, úspešný, inteligentný ..) , prišlo mi to až nereálne. Dosť sa mi tam nehodil aj fakt, že Ana bola panna ( predsa len, neskúsené dievča a hneď sa vrhne na BDSM??? ) Páči sa mi však základ románu, krásu D/S tu pochopia tí, ktorí v tom tiež lietajú a nie je to len o bitke, urážení, ponižovaní, ako sa mnohí moralisti ozývajú!