Smrť si neškrtne

Dva roky s rakovinou

Jana Shemesh

SVK Slovensky IKAR2012/11

Kniha: Smrť si neškrtne - Dva roky s rakovinou - Jana Shemesh
Katalógové číslo: 187937 viac »
7,01

Vypredané
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Smrť si neškrtne

Dva roky s rakovinou

Novinárka Klára žije v cudzej krajine, kde si len ťažko zvyká. Keď vážne ochorie, rozhodne sa písať denník pre dcérku, lebo sa obáva, že jej svoj príbeh nebude môcť vyrozprávať osobne. Odhaľuje v ňom takmer všetko, čo ju v posledných mesiacoch stretlo. Píše o nádeji, ale aj depresii, sklamaniach a skutočnostiach, ktoré sa naplno prejavili až počas jej choroby. Lebo vtedy sa všetci, a najmä Klára, ukázali takí, akí naozaj sú. Klára sa často ocitá v beznádejných situáciách, ale napokon vždy stretne niekoho, kto jej ukáže smer. Niekedy úplne nevedomky, niekedy programovo. A tak sa jej choroba stáva nielen bremenom, ale aj cestou za sebapoznaním. Keď si Klára rozhodne osvojí tento prístup, zdá sa, že bremeno stráca svoju váhu.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
187937
Názov
Smrť si neškrtne
Podnázov
Dva roky s rakovinou
EAN/ISBN
9788055131726
Autor
Jana Shemesh
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2012/11
Rozsah
192
Rozmer
120×190
Hmotnosť
0,25
Stav
Vypredané
Sadzba DPH
10%
Zľava
21%
Úryvok z obsahu knihy...

Máme pre vás úryvok z knihy na prečítanie. Čo poviete, páči sa vám táto kniha?

V marci prišla nečakaná recidíva. 
Zobrala to zle. Teda zle. Človek by si pomyslel, že bude vyplakávať. Ona len potichučky, bez pohnutia a bez slova (Klára občas trpí hysterickou stratou hlasu) preležala pol dňa v posteli. Akoby hibernovala. Takmer nedýchala, nežmurkala, nepohol sa jej ani sval na tvári. 
Na otázky neodpovedala, nerušilo ju ani vykrikovanie Noemi, na ktoré inokedy reaguje okamžite. Zavreli sme jej dvere a nechali sme ju tak.
Podvečer zazvonil telefón. Neviem, kto volal, Klára len počúvala, neodpovedala, lebo sa je ťažko hovorí. Potom si uvarila čaj, napísala mail do nemocnice a napísala mi lístoček, na aké procedúry ju mám objednať. Je ich veľa a viem, že mnohých sa bojí. 
Potom si začala niečo čarbať na papieriky. Na druhý deň to prepísala do oranžového zošita s oranžovou stuhou. Kúpila slnečnice, začala ťukať do počítača, urobila čokoládové guľôčky. Pre mňa a pre Noemi, lebo ona nesmie. Zase sa smeje, aj keď má smutné oči, a zase nás zvozila, že robíme neporiadok. 
Zajtra jej v nemocnici odškrtnú prvý bod na tom dlhom zozname, čo som jej dohodol. Nebude to ľahké a toto leto ešte nebude zábava. Je to však nevyhnuté. Aby si nemohla škrtnúť smrť.

Súbory na stiahnutie...

Máme pre vás pár dokumentov (PDF), ktoré nám poskytol vydavateľ. Najčastejšie to býva obsah knihy alebo ukážková kapitola

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Smrť si neškrtne zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.