Liečivé rastliny z Božej záhrady

Prírodné recepty pre zdravých aj chorých

Maria Trebenová

SVK Slovensky IKAR2012/09

Kniha: Liečivé rastliny z Božej záhrady - Prírodné recepty pre zdravých aj chorých - Maria Trebenová
Katalógové číslo: 175977 viac »

Nedostupné
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Liečivé rastliny z Božej záhrady

Prírodné recepty pre zdravých aj chorých

Snažila som sa prístupným a zrozumiteľným spôsobom zapísať všetky svoje skúsenosti s liečivými bylinkami, aby som pomohla všetkým, čo hľadajú radu a pomoc. Moje liečivé bylinky a odporúčané recepty pomohli už mnohým ľuďom v zúfalej situácii, pri ľahších aj pri ťažkých chorobách. Nech táto kniha prinesie útechu a pomoc všetkým, pre ktorých som ju písala. Podľa rád v tejto knihe každý čitateľ nájde bylinky vhodné na svoje ťažkosti a bude ich môcť správne použiť. Pomôže mu pri tom zoznam chorôb a prehľadné usporiadanie knihy. Z nemeckého originálu Heilkräuter aus dem Garten Gottes (Ennsthaler Verlag) preložila preložila Viola Zavarská.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
175977
Názov
Liečivé rastliny z Božej záhrady
Podnázov
Prírodné recepty pre zdravých aj chorých
EAN/ISBN
9788055130750
Autor
Maria Trebenová
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2012/09
Rozsah
172
Rozmer
210×297
Hmotnosť
0,53
Stav
Nedostupné
Zľava
0%
Úryvok z obsahu knihy...

Máme pre vás úryvok z knihy na prečítanie. Čo poviete, páči sa vám táto kniha?

 

Zber liečivých rastlín

Čerstvé bylinky, ktorých liečivá moc je väčšia než sušených, možno nájsť od konca februára do konca novembra. Počas miernej zimy možno v prírode dokonca objaviť skorocel kopijovitý, skorocel väčší, lipkavec pravý a lastovičník väčší. Podľa možnosti by sa byliny mali zbierať v slnečné dni, nielen preto, lebo aj prechádzka je vtedy príjemnejšia, ale aj preto, lebo liečivá moc rastlín je vtedy najväčšia. Dbajte o to, aby rastliny boli z miest málo znečistených, ďalej od rušných ciest a priemyselných objektov. Byliny sa odrežú najmenej na šírku dvoch prstov nad zemou, nevytrhávajú sa s koreňmi! Na zber je najvhodnejší vŕbový košík. Plastové vrecká sú nevhodné! A ešte jedna prosba: zbierajte s mierou!

Skladovanie byliniek

Podľa možnosti sa bylinky používajú čerstvé. Dúfam, že z primeraného zvyšku si odkladáte zásoby. Bylinky sa porežú na menšie časti a bez oplachovania sa sušia, preto je pri zbere dôležité vyhľadať málo znečistené miesta v prírode. Potom ich rozložíme na čisté prestieradlá alebo na baliaci papier a necháme ich sušiť na tienistom a vzdušnom mieste. Keď sú bylinky suché ako slama, uložíme ich do papierových škatúľ, papierových vrecúšok alebo do nádob z tmavého skla. Plechové škatule, plastové nádoby a vrecká nie sú vhodné. Zo sušených byliniek si môžeme pripravovať čaj po celý rok. Zvyšky, ktoré skladujeme dlhšie, môžeme využiť na bylinkové kúpele.

Súbory na stiahnutie...

Máme pre vás pár dokumentov (PDF), ktoré nám poskytol vydavateľ. Najčastejšie to býva obsah knihy alebo ukážková kapitola

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

Misela Ho
14.10.2014 09:19:20

Výborný pomocník, vyhľadávanie liečivej rastlinky podľa choroby, ktorá človeka trápi. Pod každou chorobou uvedených niekoľko alternatív na liečenie a receptov. Ocenia najmä odporcovia chémie.