Duch liturgie

Benedikt XVI

Joseph Ratzinger

CZE Česky Barrister & Principal2012/04

Kniha: Duch liturgie - Benedikt XVI - Joseph Ratzinger
Katalógové číslo: 175627 viac »

Nedostupné
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Duch liturgie

Benedikt XVI

Když v roce 2000 vyšla v nakladatelstvi Herder poprvé tato kniha tehdejšího prefekta Kongregace pro nauku víry, vyvolala zcela oprávněně dlouho trvající diskuse.

Autor se přihlásil ke slavné tradici Romana Guardiniho, a to nejen v titulu knihy, ale i v obsahu a způsobu zpracováni. Není úmyslem autora podávat odborný, vědecký výklad jednotlivých aspektů liturgické vědy. Naopak, kardinál Ratzinger nabízí praktickou příručku správného chápání podstaty liturgie, se všemi symboly, které ji provázejí.

Liturgická hudba, liturgický oděv, liturgické úkony - na první pohled snad až příliš prozaická témata pro prefekta Kongregace pro nauku víry. Při bedlivé četbě však čtenář dojde ke zcela opačnému zavěru - kardinál Ratzinger, dnešní papež Benedikt XVI., se úmyslně věnuje nejviditelnějšímu projevu víry. Liturgie dává víře její tvář.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
175627
Názov
Duch liturgie
Podnázov
Benedikt XVI
EAN/ISBN
9788087474570
Forma
Neviazaná, bez prebalu, lesklá
Autor
Joseph Ratzinger
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2012/04
Edícia
Filozofie, náboženství
Rozsah
208
Rozmer
125×190×13 mm
Hmotnosť
0,27
Stav
Nedostupné
Zľava
0%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
5.0 z 5.0
5
100.0%
(1)
4
0%
(0)
3
0%
(0)
2
0%
(0)
1
0%
(0)
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

holubica 5 z 5
25.04.2014 14:58:43

Kniha, ktorá zaujme všetkých ľudí, ktorí sa ozaj živo zaujímajú o kresťanstvo, symbolizmus, veriacich, i odbornú obec. Ratzinger sa tu preukázal nie len ako vynikajúci teológ, ale ako skvelý spisovateľ, ktorý pútavo približuje liturgiku s detailami, ozrejmuje jej biblický kontext cez jednotlivé úkony, ako liturgia, kde vznikla a prečo, ... ale i miesta ako sú sakrálne chrámy, prečo majú tak intenzívny charakter, prečo sa tak naša viera viaže na rítus, no proste je to fantastická kniha.