Divergencia

1. časť

Veronica Roth

SVK Slovensky SLOVART2012/01

Kniha: Divergencia - 1. časť - Veronica Roth
Katalógové číslo: 170042 viac »
Séria kníh: Divergent Trilogy
Divergent Trilogy
Titul je zaradený v tejto sérii

Nedostupné
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Divergencia

1. časť

Chicago, ďaleká budúcnosť.
Beatrice Priorová žije v spoločnosti rozdelenej na päť frakcií. Na rozhodovacej ceremónii si všetci šestnásťroční vyberajú frakciu, ktorej zasvätia zvyšok života. Beatrice má len dve možnosti: zostať so svojou rodinou, alebo ju navždy opustiť, aby mohla byť sama sebou. Rozhodnutím napokon prekvapí všetkých vrátane seba. Zmení si meno na Tris a usiluje sa obstáť v tvrdej konkurencii, aby si vybojovala miesto v novom živote. Hľadá skutočných priateľov a zamotáva sa do vzťahu s chvíľami neodolateľným, inokedy neznesiteľným chlapcom.
Keď Tris objaví sprisahanie, ktoré môže zničiť jej navonok dokonalú spoločnosť, záhadná schopnosť jej buď pomôže zachrániť ľudí, ktorých miluje, alebo...

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
170042
Názov
Divergencia
Podnázov
1. časť
EAN/ISBN
9788055603001
Forma
Tvrdá, bez prebalu, lesklá
Autor
Veronica Roth
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2012/01
Rozsah
392
Rozmer
140×215×38 mm
Hmotnosť
0,56
Stav
Nedostupné
Zľava
0%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
4.2 z 5.0
5
216.7%
(6)
4
260.0%
(5)
3
1300.0%
(1)
2
1300.0%
(1)
1
0%
(0)
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

Snowy 4 z 5
31.01.2013 21:34:18

Divergencia a je tak trochu divergentná kniha :D aspoň pre mňa. bolo to výborné, to áno, všetky tie postavy, celý ten svet, ... ale. Nevedela som sa do toho príbehu vžiť, bolo to také.. chladné. Ale odporúčam tím čo majú radi dystópiu a teším sa na pokračovanie :).


Dominika 5 z 5
04.02.2013 16:21:04

Divergencia upúta hneď na prvý pohľad lákavou obálkou a skrýva sa v nej oveľa viac!Originálny príbeh sa odohráva v premyslenom prostredí.Kniha má takmer 400 strán,pričom som sa ani na jednej nenudila.Takmer na každej stránke sa niečo deje.Je napínavá a strhujúca.Núti vás odložiť spánok a čítať ju na jeho úkor,ale stojí to za to.Obľúbila som si Tris rovnako ako Tobiasa a ich príbeh. Nádherná kniha so všetkým,čo správna kniha má mať-taká je divergencia.Kúpu som nikdy neoľutovala a odporúčam ďalej.Jedna z najlepších kníh,ktoré som kedy čítala.


Little Black Lady
15.02.2013 16:32:16

Musela som si zvyknúť na ja rozprávanie. Nuž, okrem toho detailu ma kniha celú pohltila. Tobias- uzasny. Tris- priemerná, ale vedela som sa do nej vžiť, jop miestami sa správala ako ja. Dej, premakaný a prepracovaný. Napínavé, až do poslednej stránky. 5 bodov od mňa :)


Saša 4 z 5
24.02.2013 17:15:25

O Divergencii som vedela,že je to dystopia a má skvelé ohlasy.Milujem dystopiu od kedy som čítala Hry o život.Pri tejto kúpe som sa bála,či ma nesklam alebo bude napodobenina Hier o život.Našťastie sa nič z toho nestalo a autorka ma veľmi milo prekvapila.Do tejto knihy som sa zaľúbila.Skvelo vymyslený a napínavý príbeh.Spisovateľka má naozaj úžasný štýl písania a hlavne je tam málo opisov,ktoré veľmi nemusím:).Divergencii dávam 4 body.Bola veľmi dobrá,ale nie výborná.Už sa teším na pokračovanie.


Evelin 5 z 5
06.03.2013 12:26:51

Divergencia je kniha, ktorá trhla rekord v úžasnosti! Autorka sa nebojí zabiť skoro každého! a akciu máte skoro na každej strane. Sympatizujete s hrdinami a v druhej chvíli sú už mŕtvi. Nikdy neviete, čo sa stane a na tak mladú autorku je táto kniha absolútna bomba. Plno akcie, napätia, strachu, tajomstiev a skvelý hrdinovia vám zaručia úžasný čitateľskú jazdu. Knihu som čítala ešte aj o pol 4 ráno a nedalo sa od nej odtrhnúť! Odporúčam


JaneS 5 z 5
21.03.2013 20:13:20

Kniha sa najprv nepacila, prve kapitoly som vobec nechapala ale potom to zacalo a ja som sa od nej nemohla odtrhnut. Na taku mladu autorku je to skvele dielo aj ked trochu pripomina Hry o zivot, ale to mi je fuk. Odporucam!


Michaela
23.03.2013 09:56:01

Kúpu tejto knihy neľutujem. Zhltla som ju za necelé dva dni. Nevedela som sa od nej odtrhnúť. Kniha je písaná štýlom, ktorý mi vyhovuje. Nechýba tam napätia a ani romantiky :)


Mišo 3 z 5
19.08.2013 16:13:04

slaby odvar hunger games


methylene.bleu 5 z 5
26.01.2014 17:55:56

Dokonalá! úžasný príbeh plný vzrušenia, akcie a romantiky. Výborný nápad, napínavý priebeh a dych vyrážajúci koniec. Hlavnú hrdinku som si hneď obľúbila a stotožnila sa s ňou. Celú knihu som prečítala za jeden deň, čo sa mi stáva zriedka. Odporúčam!


Marché FanAlst 2 z 5
31.03.2014 19:50:07

Neviem, kde by si našiel akciu, o ktorej Ti určite mnohí, ktorí knihu čítali, budú rozprávať. Nič. Nechaj tak. Chápem, že každý má rád iný druh akcie ale mne prišla Divergencia v tomto ohľade veľmi, veľmi nudná. Niečo ako chromí bastard. Proste zlé, celé zlé. Napíšem to takto. 1. - Páčilo sa mi -littlespoiler- rozdelenie ľudí do "frakcií", aj názvy frakcií (Neohrozenosť, Informovanosť, Harmónia, a tak ďalej...) a celková myšlienka "frakcií", na ktorej hentie "postapokalyptické kecy" stoja a ťažia. Nestretla som sa s tým. Predtým. V žiadnej knihe a dosť to na mňa zapôsobilo. Ale to je všetko. 2 - Akcia: Nuda. Nuda a šeď. Dobre, možno to tam iný čitateľ vysnorí ale na mňa to nepôsobilo tým správnym dojmom. Išlo to dosť mimo mňa a čo mi asi malo prísť akčné mi prišlo ako reklama, ktorú Ti dajú pred nos počas nejakého fakt super filmu ("super film" by z tejto knihy mohol byť keby sa to zobralo za málinko neokukaný koniec). Škoda, škoda, ja tam akciu pre "me gusta" nenašla. 3. "Romantika" - ts, s tým sa choď bodnúť, prepáč. Ak to prečítaš a budeš mi hovoriť o nejakej romantike buď si u mňa čítal inú knihu alebo si si strašne /ale že STRAŠNE domýšľal/ 4. Vata - teda väčšina príbehu knihy. Neviem si bohužiaľ spomenúť na jediný svetlý moment. Počkaj. Neviem, či v tejto knihe -little spoiler - nejako nebezpečne skákali z vežiaku ale ak áno, tak to a aj skákanie do siete, keď sa transportli do ich "neohrozeného hniezda" sa mi páčilo. A potom je tu ešte koniec, kvôli ktorému by som te - o -re- tic- ky bola ochotná pridať tú hviezdu. Koniec to tak celkovo postavil na nohy o dva stupne, čo nie je málo. Čaká Ťa tam dokonca aj menší šok, a to predsa nemôže nikdy uškodiť. Nejak výraznejšie to však nenavnadí. Objektívne: 1,5 Subjektívne:2,45 Pozitívne: 3,12 Hodnotenie: 2 hviezdičky Obľúbené postavy: Zaboha si nedokážem spomenúť, či som sa tam na niekoho tešila. Pravdepodobne na kápa Neohrozenosti ale ten tam po 1. - bol krátko a po 2. - som jeho meno zabudla. Ak máš rád ťažko priemernú dystópiu s minimálnym potenciálom k zlepšeniu (i keď tí čo mali pozitívnejšie hodnotenia a chuť čítať ďalej tvrdia, že druhý diel je nabitý akciu) a totálne nevyužitím nápadom, ktorý skĺzne do stereotypnej naťahovačky ( ak Ťa zaujala obálka) smelo do toho. Ps: Never hodnotenia na Good Reads alebo anketám o najlepšiu knihu roku. Je to ako keby hluchý udeľoval cenu Grammy. A vrabce predávali Oskara (veď ono to tak občas vyzerá).