Naprieč vesmírom

1. časť

Beth Revisová

SVK Slovensky IKAR2011/12

Kniha: Naprieč vesmírom - 1. časť - Beth Revisová
Katalógové číslo: 157141 viac »
Séria kníh: Naprieč vesmírom
Naprieč vesmírom
Titul je zaradený v tejto sérii
10,57

Vypredané
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Naprieč vesmírom

1. časť

AMY sa spolu s rodičmi dá zamraziť a naložiť na vesmírnu loď Pamodaj. Opustí svojho priateľa, kamarátov a všetkých blízkych, aby sa mohla zúčastniť na misii Archa. Podľa plánu sa majú všetci zmrazení prebudiť o tristo rokov na novej planéte v súhvezdí Kentaura. Alebo o tristojeden rokov? Tak či onak, päťdesiat rokov pred plánovaným pristátím sa kryokomora číslo 42 za nevyjasnených okolností otvorí a Amy sa prebudí v roztopenej kryokvapaline. Niekto sa ju pokúsil zabiť! Amy sa stáva súčasťou malého sveta, v ktorom fungujú veľmi zvláštne pravidlá. Viac ako dve tisícky pasažierov lode Pamodaj sa vo všetkom podriaďujú obávanému tyranovi Najstaršiemu. Starší, Najstaršieho neposlušný nástupca a Amin rovesník, sa usiluje získať jej srdce a popritom sa učí, ako sa má správať, keď jedného dňa prevezme vládu na lodi. Amy mu chce veriť. Ale môže sa spoľahnúť na chlapca, ktorý nikdy nevytiahol päty spomedzi tesných kovových stien vesmírnej lode? Je si istá iba jedným: spolu so Starším musí odhaliť skryté tajomstvá lode, skôr než sa ten, kto ju rozmrazil, pokúsi o ďalšie vraždy. Z anglického originálu Across the Universe (Penguin Group, New York 2011) preložil Filip Pacalaj.
Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
157141
Názov
Naprieč vesmírom
Podnázov
1. časť
EAN/ISBN
9788055126937
Forma
Tvrdá, bez prebalu, lesklá
Autor
Beth Revisová
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2011/12
Rozsah
304
Rozmer
134×207
Hmotnosť
0,31
Stav
Vypredané
Sadzba DPH
10%
Zľava
11%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
3.6 z 5.0
5
350.0%
(2)
4
0%
(0)
3
140.0%
(5)
2
0%
(0)
1
0%
(0)
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

Alexandra 3 z 5
01.02.2013 09:28:39

Nie som nadšená, ale ani úplne sklamaná, bolo to fajn. Začalo sa to zaujímavo, potom som sa však začala trochu nudiť a posledných asi 50 strán som zhltla na jeden šup. Škoda, že je kniha písaná v prvej osobe viacerými postavami, štýl písania a myšlienkové pochody sú u oboch postáv rovnaké a veľakrát som sa musela pozrieť, či je kapitola z pohľadu Amy alebo Staršieho. Ale ak ale by bola len z pohľadu Amy, chýbali by dôležité kúsky skladačky, ak z pohľadu Staršieho, prišli by sme o dobrý začiatok. Kto bol záškodníkom, bolo od začiatku veľmi jasné, ale napriek tomu ma na konci v určitých veciach autorka prekvapila. Celkovo to je neobyčajný príbeh a život na lodi bol vykreslený verne, takže sa dá do deja ľahko vžiť, (A malý fun fact, Amy je uložená do komory s číslom 42 a keď otvorí kufor, ktorý si vzal na novú planétu jej otec, medzi obľúbenými knihami má Stopárovho sprievodcu galaxiou.)


Snowy 5 z 5
04.02.2013 15:13:54

Naprieč vesmírom som čítala najprv ako anglickú e-knihu a potom som si ju kúpila v slovenčine aby som mala doma tú dokonalú obálku :D. Na sci-fi veľmi nie som, ale Naprieč vesmírom bolo napísané tak pútavo a prirodzene že mi to vôbec nevadilo. Na príbehu sa mi páčilo že bol netradičný ale najlepšie boli tie zvraty - keď príde na nejaký zvrat Beth Revisovej, možete byť pripravení na všetko a aj tak vás to prekvapí. Teším sa na další diel a dúfam že pri tomto tempe nedostanem pri poslednom diele ozajstný infarkt :D.


Saša 3 z 5
24.02.2013 16:14:59

Táto kniha ma upútala obálkou,ktorá je naozaj krásna.A čo sa týka príbehu,tak ma na začiatku nudil,potom ma nahneval a nakoniec úplne pohltil.Je to naozaj pekne vymyslený príbeh,hoci sa dej odohráva na kozmickej lodi.Toho som sa aj bála,pretože príbehy vo vesmíre nemám veľmi v láske,ale autorka to mal naozaj dobre vymyslené a som rada,že som to riskla.Dúfam,že čoskoro vydajú aj drúhu časť.Dávam jej 3 hviezdičky,ale nemyslite si,že je to zlé.Naopak-kúpte si ju.


Evelin 3 z 5
06.03.2013 12:44:35

Kniha má veľmi zaujímavý námet a predstavuje možno aj našu budúcnosť. Zo takého vesmírneho žánru to bola moja prvá kniha a príjmne prekvapila. Čo sa týka námetu, príbehu a postáv, autorka sa vyhrala od detailov. Všetkému dala dôvod a kniha sa veľmi dobre číta. Čo mi vadilo bolo veľmi rýchle striedanie pohľadom. Jednu kapitolu hovorila Amy, druhú Syn a ja som sa často strácala a nepamätala si, čo bolo predtým. Napriek tomu by som rada aj 2. diel a je veľká škoda, že sa séria nedovydáva aj v slovenčine, pretože má veľký potenciál. Odporúčam nadšencov príbehov z budúcnosti.


Vikikuko 3 z 5
20.03.2013 15:52:01

Nebola som emocionálne naladená na túto knihu, ale aj napriek tomu som ju prečítala do konca. Celý ten systém ma tam akosi iritoval a bola pre mňa prikrátka - ohľadom témy o ktorú v nej išlo - o manipulácii by sa dalo toho veľa popísať, kto vie v akej žijeme my. Pri čítaní tejto knihy som prežívala sústavne klaustrofobické pocity, ale ak sa dočkáme pokračovania asi si ho kúpim :)


Dominika 3 z 5
14.04.2013 17:19:21

Obálka knihy je krásna, ale o jej obsahu sa to už tak celkom povedať nedá. Nápad nebol zlý, ale celé to na mňa pôsobilo dosť nudne, občas nechutne a predvídateľne. Ničím ma neprekvapila, hlavného páchateľa som objavila už niekde v strede knihy, rovnako, ako väčšinu ,,zvratov", čiže som si nemohla čítanie poriadne vychutnať. Možno je to tým vesmírom, ale kniha mi nesadla.


matuska 5 z 5
21.04.2013 13:56:02

SUPER, WOW, VYNIKAJUCA kniha!!!! Teším sa na ďalší diel!!!!!!!