Milan Rúfus-Poeta Sacer

Karol Nandrásky

Q1112004

Kniha: Milan Rúfus-Poeta Sacer - Karol Nandrásky
Katalógové číslo: 135512 viac »
4,39

Vypredané
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Milan Rúfus-Poeta Sacer

" Milan Rúfus má dar počúvať. Počuje vzdychy ľudí, ston zeme, záchvevy vzduchu, hromobitie na kultúrnej oblohe dejín i nepokojný tep bytia. Ako básnik má aj dar počuté vysloviť. Všetko čo počul, v jeho básnickej tvorbe znie, šumí, bolí, smeje sa i plače. V rozhovore s počutým vyjadruje aj svoje starosti, obavy, radosť i nádej. Pretože ma vždy priťahovali hlasy, ktoré artikulovali, čím duní zem a hrmí obloha, započúval som sa do Rúfusovej poézie. V kapitolách tejto práce som zoskupil, čo patrí spolu, aby spolu spievalo, bolelo či hrialo. Pretože zápasím s tým, s čím zápasí Rúfus, ibaže na inom mieste, počuté som dal do súvislosti s hlasmi iných, aby sa znásobil Rúfusov spev. Syntezátorom svojho subjektu som niektoré tóny jeho poézie podčiarkol a zosilnil preto, aby čím výraznejšie zneli údery srdca zvonu jeho poézie. Varuje, lebo sa o nás bojí. Jeho vánok topí námrazu a jeho láska zapaľuje sviece našich duší."
Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
135512
Názov
Milan Rúfus-Poeta Sacer
EAN/ISBN
9788085401950
Autor
Karol Nandrásky
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2004
Rozmer
150×215
Stav
Vypredané
Sadzba DPH
10%
Zľava
21%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Milan Rúfus-Poeta Sacer zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.