Ty proti mne

Jenny Downhamová

SVK Slovensky IKAR2011/10

Kniha: Ty proti mne - Jenny Downhamová
Katalógové číslo: 120845 viac »
8,59

Vypredané
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Ty proti mne

Ak niekto ublíži tvojej sestre a si aspoň trochu chlap, pomstíš sa, však? Keď Mikeyho sestra vyhlási, že ju napadol chlapec, jeho svet sa začne rozsypávať. Ak tvojho brata obvinia zo závažného zločinu, no tvrdí, že to nespravil, obhájiš ho, či nie? Keď z trestného činu obvinia Ellinho brata, jej svet sa začne rozuzľovať. Keď sa Mikey a Ellie zoznámia, zrazia sa dva svety... Kniha o ťažko skúšanej láske v rôznych podobách: súrodeneckej, rodičovskej, medzi mladými ľuďmi z rozdielnej spoločenskej vrstvy. Čo je silnejšie: láska, alebo pomsta? Ako sa rozhodnúť, keď proti sebe stoja vaši najdrahší? Z anglického originálu You Against Me (David Fickling Books, Oxford 2010) preložila Saskia Hudecová.
Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
120845
Názov
Ty proti mne
EAN/ISBN
9788055126777
Forma
Tvrdá, bez prebalu, lesklá
Autor
Jenny Downhamová
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2011/10
Rozsah
272
Rozmer
130×210×20
Hmotnosť
0,40
Stav
Vypredané
Sadzba DPH
10%
Zľava
21%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
4.5 z 5.0
5
200.0%
(1)
4
200.0%
(1)
3
0%
(0)
2
0%
(0)
1
0%
(0)
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

Viki 4 z 5
03.03.2013 17:21:24

Kniha Ty proti mne bola jedna z tých pri ktorých sa jasne ukáže že všetko je o vkuse takže aj keď som literárne celkom skúsená a dokážem oceniť kvalitu keď ju vidím tak pravda je taká že svet Jeeny Downhamovej mi nesadol. Nie preto že by s ním niečo nebolo v poriadku. Šlo o to že mo nie je vlastný - nie som typ čo chodí za školu, nefajčím ani nepijem a hrdinovia čo robili s neuveriteľnou samozrejmosťou. Vlastne to bola jedna s vecí čo tzv "rozdielne svety hrdinov" spájali. Ani anotácia v tomto prípade nie je až tak presná. Mikeyho rodina mala problémy už pred tým než sa to celé zomlelo. Romantiky je tu pomenej ale keď už nijaká je tak poriadna ... aspoň čo sa týka hlavných hrdinov. Ostatné pasáže sa tiež ľahko čítali, opisy boli plné netradičných prirovnaní, krátke no výstižné a realistické. Písanie z 3. osoby neobralo na emočnosti avšak nie vždy sa "rozprávač" zamerieval na pocity hrdinov. Dej bol veľmi svižný, v jednu sekundu bola Elie s Mikeym nepriatelia, v druhú spojenci. Postavy sa v priebehu deja vlastne nezmenili, myslím že u niektorých skôr vyšla najavo ich pravá povaha. Niektoré som si obľúbila, iné sa snažila pochopiť. Mikey bol pripravený sa kedykoľvek pobiť, bez problémov sa "finannčne" pomstiť no na druhú stranu sa chce stať šéfkuchárom, jeho vyznanie bolo sladké a pre svoju rodinu by urobil čokoľvek. Odporúčam vám prečítať si túto knihu? Ak vám toto všetko nevadí či ste s tím náhodou až príliš dobre oboznámení potom len smelo do toho! Nemôžem však povedať že by sa mi kniha nepáčila - autorka má nepochybne talent. Preto tie 4 hviezdičky, 3 za dojem, 1 najviac pre kvalitu.


Knizny klub zien 5 z 5
27.04.2014 22:19:12

Spisovateľka zvládla toľkokrát opisovanú tému zneužitia a znásilnenia z inej perspektívy. Z pohľadu nepriamo zúčastnených - súrodencov a to bol pre mňa naozaj zaujímavý pohľad. Taktiež postoj rodičov násilníka, či znásilnenej dával príbehu viac autentičnosti, ako keď je námet len povrchovo rozobraný z jednej strany ako príbeh z minulosti, kde je jasné kto je násilník a kto obeť a všetko sa deje bez väčšieho dosahu na najbližšie okolie. Silný príbeh od autorky, od ktorej som po príbehu Ješte než umřu ani nič menej dojímavé a silné nečakala. Jarka K