Sicílčan

2. vydanie

Mario Puzo

SVK Slovensky IKAR2011

Kniha: Sicílčan - 2. vydanie - Mario Puzo
Katalógové číslo: 105118 viac »

Nedostupné
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Sicílčan

2. vydanie

Po dvojročnom exile na Sicílii sa Michael Corleone, najmladší syn Krstného otca Vita Corleoneho v Amerike, vracia domov, odkiaľ musel ujsť pre vraždu vysokého dôstojníka, aby zaujal miesto korunného princa corleonovskej rodiny. Na žiadosť svojho otca mal so sebou priviesť – za prísnych bezpečnostných opatrení – sicílskeho banditu Salvatora Giuliana, syna jeho priateľa. Útek mali dôkladne pripraviť s donom Crocem, „Dobrou dušou“ sicílskej mafie. Salvatore Giuliano, zvaný Turi, bol milý, bezstarostný mládenec až do chvíle, keď pri pašovaní potravín pre svoju rodinu natrafil na karabinierov a v úsilí zachrániť sa pred väzením zastrelil veliteľa. Tým sa ocitol mimo zákona a jeho život dostáva nový rozmer. Začína sa anabáza banditu. Spolu so svojimi prívržencami a priateľmi sa skrýva vo vrchoch a prepadáva bohatých, aby následne obdarúval chudobných. Získava čoraz väčšie sympatie svojich rodákov, ale zároveň je čoraz odvážnejší a krutejší. Jeho počínanie pozorne sleduje miestna mafia, konkrétne jej hlavný predstaviteľ don Croce, ktorý ho chce získať na svoju stranu. Turi vo svojej naivite a slabej skúsenosti s mocným vplyvom mafie ani najmenej nepochybuje, že koná len v záujme spravodlivosti a pomáha chudákom. Varovanie „priateľov Priateľov“, ako ich nazývali, neberie vážne a budúcnosť mu už píše osud. Z anglického originálu The Sicilian (Linden Press/Simon and Schuster, New York 1984) preložila Magda Žáryová.
Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
105118
Názov
Sicílčan
Podnázov
2. vydanie
EAN/ISBN
9788055124377
Forma
Tvrdá, bez prebalu, lesklá
Autor
Mario Puzo
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2011
Rozsah
344
Rozmer
130×210×20
Hmotnosť
0,40
Stav
Nedostupné
Zľava
0%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
5.0 z 5.0
5
100.0%
(2)
4
0%
(0)
3
0%
(0)
2
0%
(0)
1
0%
(0)
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

MiCh 5 z 5
13.02.2013 10:11:46

Môžem len odporúčať. Je to ako keby pokračovanie krstného otca.


Miloš 5 z 5
19.03.2013 10:55:08

Hlavného hrdinu Turiho Giuliana si určite každý obľúbi. Kniha je napísaná pútavo a vtiahne Vás do deja. Budete prežívať život Turiho a nebudete chcieť prestať kým sa nedozviete ako sa to celé skončí. V knihe je síce aj Michael Corleone a je tam nejaké prepojenie na Krstného otca, ale nečakajte nejaké pokračovanie. Je to skôr vsunutie samostatného príbehu do časti keď Michael Corleone odchádza zo Sicílie do Ameriky. Ale ten príbeh stojí za to!!! Keď sa niekomu páčila kniha Krstný otec tak sa mu určite bude páčiť aj táto.


maťa
27.02.2014 15:54:59

túto knihu som darovala priateľovi, pretože má mafiánsku tématiku veľmi rád a bol z nej unesený ! rozprával mi o nej ešte týždeň :) takže rozhodne kúpu neľutujem, práve naopak knížku vrelo odporúčam