Pirátska odysea

Kniha: Pirátska odysea - Michael Crichton
Katalógové číslo: 101858 viac »
10,57

Vypredané
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Pirátska odysea

Prichádza neodolateľné dobrodružstvo povestných pirátov v Novom svete, klasický príbeh o poklade a zrade od jedného z najobľúbenejších autorov všetkých čias!

Dej románu sa odohráva v Karibiku roku 1665. V tom čase ostrov Jamajka, odľahlá kolónia anglickej Koruny, vytrvalo odoláva rozpínavosti španielskeho impéria. V hlavnom meste Port Royale, plnom hrdlorezov, dobrodruhov, prostitútok a skorumpovaných úradníkov, sa rozchýri, že v prístave ostrova Matanceros čaká na opravu galeóna El Trinidad. Len nedávno vyplávala z Nového Španielska a v podpalubí ukrýva poklad nesmiernej ceny: indiánske zlato. Dobre opevnený a nepreniknuteľný prístav stráži krvilačný Cazalla, obľúbený veliteľ španielskeho kráľa. Je to však príležitosť, na ktorú čaká korzársky kapitán Charles Hunter. Za pomoci vplyvného spojenca zhromaždí posádku surovcov a bitkárov, aby prenikol na nepriateľskú základňu a uniesol El Trinidad aj s jeho pokladom. Výprava sa nebezpečnosťou vyrovná najkrvavejším ostrovným legendám. Hunter prežije úžasné dobrodružstvá a stratí nejedného muža, kým s El Trinidadom zakotví pri brehoch Jamajky. No namiesto uznania a slávy ho čaká zrada a okovy...
Pirátska odysea je to najlepšie od Michaela Crichtona: rozjarený dobrodružný príbeh pulzuje napínavým dejom, je plný neočakávaných zvratov, vyniká pikantnou atmosférou a napätím, ktoré vám rozbúši srdce.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
101858
Názov
Pirátska odysea
EAN/ISBN
9788055123103
Autor
Michael Crichton
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2011
Rozsah
277
Rozmer
210×290×20
Hmotnosť
0,50
Stav
Vypredané
Sadzba DPH
10%
Zľava
11%
Úryvok z obsahu knihy...

Máme pre vás úryvok z knihy na prečítanie. Čo poviete, páči sa vám táto kniha?

Hunter sa otočil. Voda bola pokojná, iba jemný vetrík čeril sklený povrch. No sotva sto metrov od nich sa pod vlnami čosi vírilo – neuveriteľnou rýchlosťou sa k nim približovalo čosi veľké.
„Akú máme rýchlosť?“ spýtal sa.
„Desať uzlov,“ odvetil Enders. „Matka Božia...“
„Ak my máme desať, tamto má rýchlosť dvadsať uzlov,“ povedal Hunter.
„Prinajmenšom dvadsať,“ usúdil Enders. Obzrel sa na posádku. Nikto si to nevšimol.
„Zmeňte kurz k pevnine,“ prikázal Hunter. „Plávajme do plytkej vody.“
„Krak nemá rád plytčiny,“ podotkol Enders.
„Dúfajme, že nie.“
Ponorený útvar sa priblížil a preplával okolo lode vo vzdialenosti asi päťdesiat metrov. Hunter letmo zahliadol mŕtvolnú sivobielu farbu, náznak chápadiel, a potom to už bolo preč. Odplávalo to, urobilo okruh a vzápätí sa vrátilo späť.
Enders si dal facku po líci. „Snívam,“ hlesol. „Musím snívať. Povedzte, že to nie je pravda.“
„Je to pravda.“
Z koša na hlavnom sťažni pozorovateľka Lazue zahvízdala na Huntera. Zbadala to. Hunter zdvihol zrak a pokrútil hlavou, aby mlčala.
„Vďakabohu, že nevykríkla,“ povedal Enders, „to by sme ani najmenej nepotrebovali, nemám pravdu?“
„Do plytkej vody,“ rozkázal Hunter zachmúrene. „A rýchlo.“ Sledoval, ako sa k nim zase približuje spenená voda.

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Pirátska odysea zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.