Eva Sisková

Predstavujeme: Eva Sisková

Autor / 1 titul

Zaradené v kategórii PoéziaSVK Slovensky

PhDr. Eva Sisková - autorka, ktorá sa venuje predovšetkým poézii, bývalá hlásateľka TN, novinárka, editorka, publicistka, členka Spolku slovenských spisovateľov.

Pracuje v mediálnej sfére. Vyše 20 rokov pôsobila ako hlásateľka TN v Československej televízii. Od  roku 1974 začala uverejňovať prvú poéziu v časopisoch Javisko, Mladá tvorba ... Aktívne zakladala a ako šéfredaktorka niekoľko rokov viedla periodiká, IMPULZ, PER ME OMNIA, KROKY, MEDIKOM Slovenskej lekárskej komory. Viac ako desať rokov pracovala v bankovníctve, bola prvou hovorkyňou v bankovníckom rezorte – SLSP .a. s. Má viacročné skúsenosti v novinárskej praxi, zameriava sa na činnosti komunikačné, prezentačné, lektorské, na riešenie konfliktov a asertivitu, na time manažment a profesionálnu etiketu. Poznatky  z komunikačných zručností, public relations, marketingu, asertivity, odovzdávala  aj ako vysokoškolská pedagogička na Filozofickej fakulte UK, na Katedre pedagogiky, Katedre marketingovej komunikácie, popri novinárskej práci ďalej pôsobí ako externý pedagóg na VŠMU . 

Spolupracuje so Spolkom slovenských spisovateľov, rediguje knihy autorov ako aj sama  autorsky prispieva do  týždenníka Slovenských národných novín, na webstránku slovo a do  Literárneho týždenníka. Zaujímavosťou knihy Až za horizont, je, že si celú ilustrovala vrátane obálky sama, nakoľko sa venuje aj tejto tvorbe. 

  • Magické rozhovory (2000)
  • Vôňa dúhy (2010, poézia)
  • Osobnosť medicíny - (2015, vydané spolu s MUDr. Jurajom Hanzenom - pojednáva o akademikovi, profesorovi MUDr. Jánovi Štefanovičovi, DrSc.)
  • Až za horizont (2021, poézia)
Kniha: Až za horizont - 1. vydanie - Eva Sisková

Až za horizont

SVK Slovensky 2021/01Eva SiskováVydavateľstvo SSSPoézia

U dodávateľa

4,95