Ľubo Belák

Autor / 2 tituly

SVK Slovensky

PhDr. Ľubomír Belák (* 5. január 1951, Bratislava) je slovenský hudobník, skladateľ a televízny producent.

Ľubo Belák začínal ako hudobník, skladateľ, spevák a inštrumentalista na voľnej nohe. V 60. rokoch hral v bigbítovej kapele The Players, neskôr s vlastným orchestrom sprevádzal Evu Kostolányiovú a Karola Duchoňa. So sestrou Janou tvoril duo súrodencov Belákovcov, ktoré od roku 1980 sprevádzala jeho skupina Ľuba Beláka. V roku 1981 založil rockovú skupinu LBT, s ktorou vo vydavateľstve Opus vydal LP s názvom LBT. Pôsobil ako hudobník, skladateľ a aranžér Radošinského naivného divadla. V roku 1981 sa podielal na nahravaní albumu Bolo nás jedenásť z autorskej dielne Milan Lasica, Július Satinský a Jaroslav Filip.

Ľubo Belák býval hudobným režisérom Bratislavskej lýry, Bratslavských Jazzových dní a festivalov politických piesní. Od roku 1984 bol dramaturgom redakcie zábavy Československej televízie - štúdio Bratislava, spolupracoval na výrobe televíznej hitparády Triangel, ktorá patrila medzi priekopníkov v produkcii pôvodných slovenských videoklipov. Medzi rokmi 1988 – 1990 bol hlavným dramaturgom v redakcii zábavy Československej televízie - štúdio Bratislava.

Od roku 1992 je nezávislým televíznym producentom, produkoval relácie Čo dokáže ulica, Rhytmick, Život zvaný droga, Music klub a iné.

*5.1.1951

CD: CD Ľubo Belák – Slová - 1. vydanie - Ľubo Belák

CD Ľubo Belák – Slová

SVK Slovensky 2022/12Ľubo BelákZUNE TRADE

U dodávateľa

9,46
Kniha: Čierne na bielom - Ľubo Belák

Čierne na bielom

SVK Slovensky 2019/02Ľubo BelákFidatEseje, úvahy, štúdie

U dodávateľa

9,57