Veronika Krasnohorská

Autor / 1 titul

Veronika Krasnohorská (*1942, Topoľčany). Vyštudovala  na Pedagogickej fakulte Jana Amosa Komenského v obore slovenský jazyk – dejiny – výtvarná výchova.

V roku 1968 sa vydala do Talianska kde sa venovala baletnému umeniu ako učiteľka a choreografka. Pori tanci sa venovala aj maľovaniu. Ako štyridsaťročná začala písať. Dnes sa venuje prevažne písaniu. V talianskom jazyku jej vyšli pod pseudonymom VERONIKA EVA BELMONTE dva romány a to: „SOLO PER AMORE“ (LEN Z LÁSKY) a „OMOSESSUALE PER CASO“ (HOMOSEXUÁLOM  PROTI VÔLI).

V Taliansku za umelecké práce a bohatý prínos do tamojšieho kultúrneho života bola viackrát odmenená. V roku 1986 získala I. medzinárodnú cenu UNICEF a v tom istom roku dôležité vyznamenanie za umenie „BUE APIS“, I premio POSITANO. V roku 1987 jej bol udelený prezidentom talianskej republiky Františkom Cosigom čestný doktorát za umenie a literatúru a štátne vyznamenanie CAVALIERE DELLA REPUBBLICA ITALIANA. Pracuje ako dopisovateľka dennej tlače v Taliansku a na Slovensku písala do KULTÚRNEHO dvoj TÝŽDENNÍKA.

Teraz, s menšími prestávkami žije na Slovensku.

Kniha: Vo vetre života - Veronika Krasnohorská

Vo vetre života

SVK Slovensky 2015/02Veronika KrasnohorskáVydavateľstvo SSSRomány a novely

U dodávateľa

6,04