Knihy autora Jiří Olič | kníhkupectvo Literama.sk

Jiří Olič

Autor / 6 titulov

Jiří Olič (1947), Česká republika

Výtvarný esejista, básník, novinář. Narodil se 23. dubna 1947 v Horní Libině. Původním povoláním je zemědělský inženýr, nějakou dobu pracoval jako agronom, poté byl redaktorem literárního časopisu Fragment, nakladatelství Votobia a Paseka. Literární dráhu nastoupil básnickou sbírkou Letní romance, která vyšla péčí přátel v roce 1981 jako soukromý bibliofilský tisk. Následovala samizdatová vydání dalších básnických sbírek: Velká většina (1983), Komando deště (1984), Jeleni, troubící jeleni (1988). Bytostného básníka však česká literatura poznala nejprve jako demlologa, váchalologa a kritického komentátora českého umění výtvarného, následně jako prozaika potměšile wernischovského druhu a teprve úplně nakonec, v říjnu roku 1997, jako skvělého básníka díky poměrně rozsáhlému autorskému výboru ze starší tvorby.

Autor je držitelem ceny Toma Stopparda za rok 1994 a je rytířem Řádu zelené berušky.

Bibliografie

1992 Marná snaha, Fragment

1993 ...nejlépe tlačiti vlastní káru sám - biografie Josefa Váchala, Paseka

1994 Čtení o Jakubu Demlovi, Votobia

1995 Velký strážce, Petrov

1996 Život je nuda, Petrov

1997 Gloria, Petrov

2000 Molitan, Petrov

2003 Jos. Lada, Petrov

Kniha: Miroslav Tichý a Jiří Veselský - Jiří Olič

Miroslav Tichý a Jiří Veselský

CZE2016/11Jiří OličHOSTBiografie

Skladom u dodávateľa

9,24
Kniha: Vy neznáte Mirka Tichého... - Jiří Olič

Vy neznáte Mirka Tichého...

CZE2016/08Jiří OličHOSTUmenie

Skladom u dodávateľa

11,57
Kniha: Tvrdohlaví 2015 - Jiří Olič

Tvrdohlaví 2015

Skladom u dodávateľa

11,43
Kniha: Očistec Mareka Ormandíka - Purgatory by Marek Ormandík - Marek Ormandík, Jiří Olič

Očistec Mareka Ormandíka Purgatory by Marek Ormandík

Skladom u dodávateľa

21,64
Kniha: Lada - Josef Olič, Jiří Olič

Lada

Nedostupné