Knihy autora Martin Reiner | kníhkupectvo Literama.sk

Martin Reiner

Martin Reiner (* 1. august 1964 Brno, Česká republika)

MARTIN REINER (civilním jménem Martin Pluháček), básník a prozaik, se narodil 1. 8. 1964 v Brně, ale část svého dětství prožil v Janovicích nad Úhlavou. Šest let strávil na vojenských školách a osm měsíců ve vězení. Po návratu byl postupně referentem v taneční škole, prodavačem v antikvariátu, doručovatelem tisku, inspicientem v operetě, redaktorem politicko-kulturní revue Proglas, stipendistou ČLF, tiskovým mluvčím na MK ČR, šéfredaktorem nakladatelství Lidová demokracie-Petrov.

Od podzimu 1992 majitelem nakladatelství Petrov. V březnu 1993 reprezentoval s Pavlem Šrutem, Michalem Ajvazem a Václavem Daňkem českou poezii na Dnech české kultury v Grenoblu, v listopadu 1997 postoupil s Jáchymem Topolem do desetičlenného finále mezinárodní básnické soutěže v Drážďanech.

V letech 1993–94 uvedl na Malé scéně Mahenova divadla jako dramaturg, autor scénářů a režisér cyklus inscenované poezie První čtení (Brodskij, Blatný, Trakl, Michaux, Bonnefoy).

Na básnických setkáních na hradě Bítově přednesl v letech 1998–2000 literárně-teoretické stati Neoklasicismus (LtN, č. 36/98), Princip rýmového karambolu v pozdní lyrice Ivana Blatného (Tvar, č. 16/99) a Stvořeni sluncem (Tvar, č. 18/2000).

V letech 1999–2000 pravidelně psal pro kulturní revue Neon.

Bibliografie

1991 Relata refero, Homér

1995 Poslední rok, Český spisovatel

1997 Decimy, Torst

1998 Decimy / Poslední rok (2.verze), Petrov

1998 Lázně, Petrov

1998 Tání chůze, Petrov

2002 Staré a jiné časy, Petrov

Autor / Martin Reiner / 14 titulov

*1.8.1964

audiokniha : Krvavý bronx - CDmp3 (Čte Jana Štvrtecká a Michal Bumbálek) - 1. vydanie

Krvavý bronx - CDmp3 (Čte Jana Štvrtecká a Michal Bumbálek)

Kúpiť
17,01
Kniha : Krvavý Bronx

Krvavý Bronx

Kúpiť
16,45
Kniha : Jeden z milióna

Jeden z milióna

Kúpiť
11,64
Kniha : Jeden z milionu

Jeden z milionu

Kúpiť
10,16
Kniha : Nové decimy

Nové decimy

Kúpiť
8,11
Kniha : Básník Román o Ivanu Blatném

Básník Román o Ivanu Blatném

Kúpiť
19,28
Kniha : Tři tatínci a maminka

Tři tatínci a maminka

Kúpiť
8,49
Kniha : Plachý milionář přichází

Plachý milionář přichází

Kúpiť
6,02
Médium CD : Tři tatínci a maminka - čte Libuše Šafránková

Tři tatínci a maminka čte Libuše Šafránková

Kúpiť
14,62
Kniha : Magické číslo 9

Magické číslo 9

Kniha : Lucka, Maceška a já

Lucka, Maceška a já

NEDOSTUPNÉ
9,59
Kniha : Povídky o mužích

Povídky o mužích

NEDOSTUPNÉ
7,67
Médium CD : Plachý milionář přichází

Plachý milionář přichází

Obrázok nedostupný: Kniha : Animace - Básně z let 2006-2010

Animace Básně z let 2006-2010