Nevystižitelný Bůh?

Rozhovory nad Biblí

Jiří Beneš Šárka Horáková

CZE Česky Vyšehrad2010/12

Kniha: Nevystižitelný Bůh? - Rozhovory nad Biblí - Jiří Beneš, Šárka Horáková
Katalógové číslo: 89500 viac »
11,59

Vypredané
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Nevystižitelný Bůh?

Rozhovory nad Biblí

Jedinečnost Benešova přístupu k biblickému textu je v preciznosti a v poctivosti, s níž jej zkoumá. Nebojí se klást si otázky, na něž nezná odpovědi, aby se mohl znovu důkladně zabývat místem či problémem, kterému je těžké porozumět. Hledá odpovědi na otázky smyslu bolesti a utrpení, zkoumá lidské nitro a nahlíží, co o sobě odhaluje Hospodin. Beneš se nechá vést slovem a promýšlí jeho význam. Po vzoru židovských rabínů dává průchod asociacím, které v něm hebrejský tvar konkrétního pojmu vyvolává. Důsledkem tohoto přístupu je skutečnost, že čtenář i známá místa bible začíná chápat nově a v nečekaných souvislostech. Pro Beneše je bible kniha živá, skrze niž promlouvá Hospodin. Její četba nemá vést ani tak k novým poznatkům či intelektuálnímu potěšení, nýbrž především k proměně našich postojů a vztahů. Čtenář není pro Beneše nikdy pouhým provozovatelem, ale vždy jednou z postav vyprávění, která na biblický text aktivně reaguje a dokonce do něj i vstupuje. Jen tak může totiž starý příběh člověka skutečně zasáhnout. Kniha je určena zaujatému čtenáři, který je ochoten nechat k sobě biblický text promluvit. Pro čtenáře z necírkevního prostředí může být dobrým průvodcem labyrintem mnohdy složitých starozákonních vyprávění, zatímco pro čtenáře znalého může znamenat nový impulz k jejich promýšlení.
Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
89500
Názov
Nevystižitelný Bůh?
Podnázov
Rozhovory nad Biblí
EAN/ISBN
9788074290701
Forma
Tvrdá, s vrchným obalom, matná
Autor
Jiří Beneš, Šárka Horáková
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2010/12
Edícia
Rozhovory nad biblí
Rozsah
288
Rozmer
130×200×21
Hmotnosť
0,40
Stav
Vypredané
Sadzba DPH
10%
Zľava
0%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Nevystižitelný Bůh? zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.