Živá symetria

Mikuláš J. Lisický

SVK Slovensky Q1112009/01

Kniha: Živá symetria - Mikuláš J. Lisický
Katalógové číslo: 84459 viac »
3,86

Vypredané
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Živá symetria

Živá symetria. Zaujímavý a otázky vzbudzujúci názov: O čom to je? Čo sa za ním skrýva?
Málokto si uvedomuje, že symetria, súmernosť, harmónia je v prírode takmer všade. Začnime tým, čo je nám najbližšie: sami sebou. Áno, telo človeka je symetrické, o bezporuchovosti v ňom hovoríme ako o homeostáze. To isté platí pre živočíchy. Rastliny tiež nerastú hocijako. Symetrický je vzťah v symbióze. Tvary kryštálov minerálov sú symetrické. Striedanie dňa a noci, cyklus vývoja živočíchov, spánku a bdenia vo všetkom je harmónia, rovnováha, symetria... A prostredníctvom autorovho rozprávania k nám vstupujú i mnohí učenci a súčasní vedci, ktorí sa touto problematikou zaoberali a zaoberajú.
Aj keď pôvodne adresátmi knihy mali byť predovšetkým mladí, ukázalo sa, že je pre každého, kto prírodu, jej usporiadanie, vzťahy v nej, súvislosti či závislosti jej jednotlivých zložiek vníma ako večné tajomstvo, stály zdroj poznania i pozitívnych zážitkov. Na tom všetkom, čo sme povedali, vidieť, že knihu napísal mnohostranne vzdelaný vedec, vysokoškolský učiteľ, ochranca prírody. A nielen to. Najväčší odborník zaoberajúci sa literatúrou faktu literárny vedec profesor Milan Jurčo napísal: Živá symetria je nepochybne jednou z najpríťažlivejšie napísaných kníh literatúry faktu na Slovensku.
Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
84459
Názov
Živá symetria
EAN/ISBN
9788089092499
Autor
Mikuláš J. Lisický
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2009/01
Rozsah
140
Rozmer
175×230×15
Hmotnosť
0,42
Stav
Vypredané
Sadzba DPH
10%
Zľava
3%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

Marhulitta
13.08.2013 16:14:08

Milá, poučná kniha, doplnená farebnými fotografiami a nabitá zaujímavými informáciami. Autor bol isto veľmi inteligentný a rozhľadený človek so širokým záberom vedomostí. Škoda, že sa momentálne nedajú kúpiť aj ostatné knihy od tohto autora. Naozaj je vhodná aj pre dospelých, aj pre deti. My sme si ju čítali na dovolenke celá rodina.