Mému muži, Arne Novákovi

Výběr z dopisů Jiřiny Novákové-Haaszové

Olga Jeřábková

CZE Česky Barrister & Principal2009/05

Kniha: Mému muži, Arne Novákovi - Výběr z dopisů Jiřiny Novákové-Haaszové - Olga Jeřábková
Katalógové číslo: 74948 viac »

Nedostupné
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Mému muži, Arne Novákovi

Výběr z dopisů Jiřiny Novákové-Haaszové

Protější palác žlutě odráží plné ranní slunce do Tvého pokoje a modře italské nebe slibuje čistý jas krásného podzimního dne. Je mi jasno z toho neporušeného jitra a radostno, že mne v něm políbil Tvůj dopis." Léta jsem tiše a s úctou chodila okolo té tajemné dřevěné truhly, než jsem našla odvahu otevřít dosud uzamčené vzpomínky paní Jiřiny Novákové, manželky vynikajícího literárního historika a statečného muže Arne Nováka. Na dně ležel balíček milostné korespondence tehdy ještě slečny Jiřiny, studentky historie na Univerzitě Karlově v Praze a posluchačky profesora Josefa Pekaře; nahoře, těsně pod víkem, smuteční oznámení o úmrtí jejich jediného syna Radovana. Ušlechtilá, vzdělaná a moudrá dáma uschovala své dopisy, jako by chtěla zůstat ve stínu svého muže, s nímž prožila nedlouhý život plný lásky, bolestí, odloučení i smutku. A tehdy jsem se rozhodla, že by bylo nespravedlivé, aby život této vzdělané a vzácné ženy zůstal navždy zapomenut ve stínu díla jejího muže. Troufám si říct, že bezpečné zázemí, které manželovi vytvářela, mu pomáhalo překonat období tragických rodinných událostí. Před těmi dějinnými svého muže, bohužel, ochránit už nemohla…
Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
74948
Názov
Mému muži, Arne Novákovi
Podnázov
Výběr z dopisů Jiřiny Novákové-Haaszové
EAN/ISBN
9788087029480
Forma
Tvrdá, bez prebalu, lesklá
Autor
Olga Jeřábková
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2009/05
Edícia
Literatura
Rozsah
88
Rozmer
125×195×5
Hmotnosť
0,12
Stav
Nedostupné
Zľava
0%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Mému muži, Arne Novákovi zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.