Slovenka pri knihe

Hana Gregorová

SVK Slovensky Aspekt2008/02

Kniha: Slovenka pri knihe - Hana Gregorová
Katalógové číslo: 63880 viac »
Ušetríte až 2,01 € z bežnej ceny 8,30
A navyše získate 6 vernostných bodov
6,29
Na dopyt, preveríme dostupnosť
U dodávateľa

Kniha: Slovenka pri knihe

Prvú Čítanku z nového zborníkového radu venujeme Hane Gregorovej, pretože si proti dobovej konvencii nástojčivo vydobýjala právo na vzdelanie, tvorbu, rovnocenné partnerstvo i verejné účinkovanie; zasadzovala sa za práva pre súčasníčky a žiadala uznanie pre predchodkyne. A hoci od jej smrti uplynulo päťdesiat rokov, mnohé z jej výrokov by ešte dnes na Slovensku boli neprípustne radikálnym feministickým huncútstvom: „Čo vo vzdelanom svete bolo dávno samozrejmosťou, to u nás čo len spomenúť znamenalo odvahu i obavu pred odsudzujúcou kritikou." (Spomienky) Čítanka z diela Hany Gregorovej sprítomňuje písanie žien z dôb minulých a zároveň poukazuje na mnohotvárnosť „tradičnej" ženskej roly na Slovensku. Čítankový prístup k textom nám dovolil sústrediť sa na tú dôležitú líniu v pomerne rozsiahlej tvorbe Hany Gregorovej, ktorá nás najviac zaujala, teda na reflexiu postavenia žien. Ku krbu ju posielala dobová konvencia, ku knihe ju zasa hnala túžba po odopieranom vzdelávaní. Napokon - aj nezakríknutá Hana Gregorová je súčasťou našej tradície. Knihu editorsky spracovali Jana Cviková a Jana Juráňová.
Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
63880
Názov
Slovenka pri knihe
EAN/ISBN
1978808554973
Autor
Hana Gregorová
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2008/02
Rozsah
264
Rozmer
145×200×26
Hmotnosť
0,33
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Na dopyt, preveríme dostupnosť
Sadzba DPH
10%
Zľava
24%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Slovenka pri knihe zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.