Hodnotová demokracia a občianska zodpovednosť

Milan Katuninec

SVK Slovensky DOBRÁ KNIHA2008

Kniha: Hodnotová demokracia a občianska zodpovednosť - Milan Katuninec
Katalógové číslo: 63015 viac »

Nedostupné
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Hodnotová demokracia a občianska zodpovednosť

Nástup demokracie po páde železnej opony otvoril občanom krajín bývalého sovietskeho bloku veľké možnosti v oblasti uplatnenia slobody a rozvoja osobnosti. Pozitívny obrat k demokracii ako vyhovujúcej forme organizácie politického života je zároveň i výzvou k zodpovednosti. Sloboda ľudského konania a zodpovednosť za tieto činy sú neoddeliteľným rysom ľudskej identity.
Hodnoty demokratickej spoločnosti možno uchrániť len vtedy, ak ich uskutočnenie neponecháme na pleciach samotného štátu, ale ak budeme ochotní prevziať za ne i zodpovednosť a podieľať sa na ich garantovaní. Demokratický politický systém ponúka občanom významný priestor na to, aby sa prezentovali ochotou prispievať k posilneniu stabilizácie demokratickej spoločnosti, ale i poukazovali na možné riziká rozkladu demokracie.
Autor knihy Milan Katuninec je vedúcim Katedry politológie na Filozofickej fakulte Trnavskej univerzity v Trnave. Prednáša a publikuje o politických dejinách Slovenska, sociálnej politike a vzťahu medzi etikou a politikou.
Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
63015
Názov
Hodnotová demokracia a občianska zodpovednosť
EAN/ISBN
9788071415824
Forma
Neviazaná, bez prebalu, matná
Autor
Milan Katuninec
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2008
Edícia
Cirkev a spoločnosť
Rozsah
108
Rozmer
120×205×5
Hmotnosť
0,11
Stav
Nedostupné
Zľava
0%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Hodnotová demokracia a občianska zodpovednosť zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.