O čem Stalin věděl

Záhada operace Barbarossa

David E. Murphy

CZE Česky Academia2008/12

Kniha: O čem Stalin věděl - Záhada operace Barbarossa - David E. Murphy
Katalógové číslo: 57378 viac »
14,71

Vypredané
NEDOSTUPNÉ

Kniha: O čem Stalin věděl

Záhada operace Barbarossa

Kniha bývalého amerického zpravodajského důstojníka se zabývá činností sovětských zpravodajských služeb na přelomu třicátých a čtyřicátých let 20. století. Na základě nedávno odtajněných fondů ruských archivů a s využitím soudobé ruské i americké odborné literatury autor krok za krokem odkrývá tajemství sovětské civilní i vojenské rozvědky, jejich organizaci, způsob získávání informací a nedostatky v analýze. Přesvědčivě dokazuje, že sovětské politické a vojenské vedení mělo od jara 1941 dostatek relevantních informací ohledně připravovaného německého útoku, že je však kvůli ideologickým zásadám a modelům nebylo ani schopno, ani ochotno využít. Zvláštní pozornost autor věnuje osobnosti generálporučíka Ivana I. Proskurova, náčelníka vojenské rozvědky, který svoji snahu o realistické vyhodnocení zpravodajských informací zaplatil vojenskou kariérou a nakonec i vlastním životem. Knihu doplňují odborné přílohy, stručný nástin organizace sovětských zpravodajských služeb a dva osobní dopisy Adolfa Hitlera Josifu Stalinovi z prosince 1940 a května 1941.
Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
57378
Názov
O čem Stalin věděl
Podnázov
Záhada operace Barbarossa
EAN/ISBN
9788020016539
Autor
David E. Murphy
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2008/12
Edícia
Stíny
Rozsah
336
Rozmer
130×200×30
Hmotnosť
0,44
Stav
Vypredané
Sadzba DPH
10%
Zľava
21%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
O čem Stalin věděl zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.