Kniha tmy (krabička s vloženými zošitmi)

Michal Tallo

SVK Slovensky Literárna bašta2023/10

Kniha: Kniha tmy (krabička s vloženými zošitmi) - Michal Tallo
Katalógové číslo: 434175 viac »
Ušetríte až 3,62 € z bežnej ceny 17,99
A navyše získate 14 vernostných bodov
Kolekcia titulov: Zoznam publikácií podporených FPU

Zoznam publikácií podporených FPU

AKTUALIZOVANÉ 12. apríla 2024! Knihy vydané s podporou FPU (Fondu na podporu umenia). Tieto knihy z verejných zdrojov po… Zistiť viac...
Kolekcia titulov: Novozaradené knihy FPU 2023

Novozaradené knihy FPU 2023

Doplňte si svoje knižničné fondy novozaradenými knihami do zoznamu FPU z roku 2023, 2022 a 2021. Aj keď tu nájdete aj st… Zistiť viac...
14,37
Vyexpedujeme do 7 dní
U dodávateľa

Kniha: Kniha tmy (krabička s vloženými zošitmi)

Tretia básnická zbierka Michala Talla je mrazivým svedectvom zániku sveta, ktorý až príliš pripomína ten náš. Jej nezvyčajný formát niekoľkých nájdených dokumentov najrôznejších typov - od náboženských textov záhadnej sekty, reportážnych básní, záznamov rituálov či osobných výpovedí viacerých ľudí, entít a iných bytostí - premieňa čítanie na interaktívnu detektívnu prácu. Jednotlivé básne nemajú stanovené poradie, často však spolu súvisia, či si naopak protirečia. Ich postupným skúmaním a porovnávaním sa nám tak v hlave skladá obraz spoločnosti v bode zlomu; spoločnosti, v ktorej zlo koná v mene lásky a všetko živé kolabuje v mene samozvanej čistoty. Zbierka vychádza vo výnimočnom knižnom spracovaní dizajnérok Terezy Maco a Aurélie Garovej.

Při čtení Tallovy Knihy tmy člověka napadají pojmenování jako mýtus nebo sága. Autor v rozsáhlém nelineárním díle znovu z jednotlivých buněk a částic skládá dohromady svět, který se od toho našeho na povrchu výrazně liší, ale zároveň s ním má hodně společného. Nejde přitom o samoúčelný experiment: Tallovi jde především o básnickou analýzu krutosti a zla našeho světa a společenského uspořádání. Jde o knihu apokalyptickou v doslovném významu -- ?????????? jako odhalení. (Jan Škrob)

Publikáciu z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia, ktorý je jeho hlavným partnerom.

Časť rukopisu tejto knihy vznikla počas pobytu na rezidencii Institutu umění v Prahe vďaka štipendiu Medzinárodného vyšehradského fondu.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
434175
Názov
Kniha tmy (krabička s vloženými zošitmi)
EAN/ISBN
9788099944627
Autor
Michal Tallo
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2023/10
Rozsah
118
Rozmer
130×230
Hmotnosť
0,41
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
20%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Kniha tmy (krabička s vloženými zošitmi) zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.