Mágovo tajomstvo

Angela Nanettiová

SVK Slovensky FAMA Art2021

Kniha: Mágovo tajomstvo - Angela Nanettiová
Vyrieši sa nakoniec záhada stratenej knihy?
Katalógové číslo: 432585 viac »
Kolekcia titulov: Zoznam publikácií podporených FPU

Zoznam publikácií podporených FPU

AKTUALIZOVANÉ 12. apríla 2024! Knihy vydané s podporou FPU (Fondu na podporu umenia). Tieto knihy z verejných zdrojov po… Zistiť viac...
9,58

Na dopyt
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Mágovo tajomstvo

Román známej talianskej spisovateľky pre deti od 8 rokov s detektívnou zápletkou z prostredia knižnice, kde je uložená aj stará kniha s mágovým receptom na omladzujúci prostriedok. O recept, ktorý sa medzitým dostane do knihy, ktorú si požičala vášnivá čitateľka, žiačka miestnej školy, však prejaví záujem istý muž. Jeho nečestné spôsoby, ktorými sa ju snaží získať, narobia tete knihovníčke ale aj spomínanej čitateľke nečakané problémy. Malému mestečku tiež nebývalý rozruch.

Záhada stratenej knihy sa nakoniec vyrieši. Budete však prekvapení koho zásluhou.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
432585
Názov
Mágovo tajomstvo
EAN/ISBN
9788089717279
Forma
Pevná
Autor
Angela Nanettiová
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2021
Rozsah
92
Rozmer
160×195
Hmotnosť
0,31
Stav
Na dopyt
Sadzba DPH
10%
Zľava
20%
Úryvok z obsahu knihy...

Máme pre vás úryvok z knihy na prečítanie. Čo poviete, páči sa vám táto kniha?

Kapitola 3.

Sprisahanci

Za dverami je tmavá chodba osvetlená iba maličkým oknom. Bolo celé zhora nadol popretkávané pavučinami ako záclonkami. Hneď za chodbou sa začínalo veľmi, ale veľmi úzke schodište v tvare slimačej ulity a to viedlo vyššie a krútilo sa do priestoru, v ktorom bola tma ešte černejšia. Päťdesiatimi schodmi sa človek dostal na malé odpočívadlo a ocitol sa pred veľkými dverami s mosadzným klopadlom v tvare hlavy Medúzy plnej hadov. Vyzerali ako živé. A práve pred týmito dverami sa záhadný muž zastavil. Nadýchol sa, očistil si okuliare a opäť si ich dal na nos. Potom sa dotkol klopadla, zodvihol ho a tri razy ním zaklopal.

„Pong! Pong! Pong!“ Búcha Medúza – klopadlo na dvere. Po treťom zaklopaní sa za dverami ozve hlas.

„Kto je tam?“

„Sibílius…“

Kľúč v zámke unavene zaškrípe a dvere sa pomaly otvoria.

„Toľkokrát som ti povedal, nechoď za mnou cez deň,“ povie muž, ktorý sa objaví vo dverách. „Videl ťa niekto?“

„Nikto, pán barón, nebojte sa. Stretol som iba nejaké dievča…“

„Tak…,“ povie barón a pustí sa kráčať po dlhej chodbe za dverami. Chodba vedie pomedzi obrazy, tmavé zamatové závesy, ktoré vyzerajú, že boli vyrobené preto, aby naháňali strach. Sibília ani baróna však vôbec nezaujímajú. Na konci chodby sa zastavia pred ďalšími dverami. Sú schované za jedným z takýchto závesov. Otvoria ich a ostanú stáť v miestnosti osvetlenej ako za bieleho dňa. Uprostred miestnosti stoja dva veľké biele stoly plné skúmaviek, kužeľovitých nádob a rôznych pomôcok. Na stenách visia sklenené skrinky a v nich balzamované zvieratá, poukladané váhy, rôzne pinzety, poháre, všakovaké nádoby, plné i prázdne destilačné poháre a iné čudné veci. Skrátka, bolo to veľmi dobre vybavené laboratórium. Na prázdnej stene visel veľký plagát a na ňom nápis:

Tajomstvo večnej mladosti.

Barón v bielej košeli si založí na nos okuliare so zlatým rámom, usadí sa pohodlne do jediného kresla v miestnosti, preloží si nohu cez nohu a zlatým zapaľovačom si zapáli cigaretu. Ticho a pokojne vyfúkne dym priamo na Sibília.

„Vrav, kde je…?“ opýta sa a vystrie ruku.

Barónova ruka je biela, suchá, starostlivo upravené nechty má dlhé a troška zahnuté ako pazúry supa.

Sibílius strhne z hlavy čiapku a jasným hlasom povie:

„Mám ho, pán barón, ale nie tu…“

„Čo tým chceš povedať?“ opýta sa barón a očervenie.

„Vzal som ho, nebojte sa. Všetko šlo dobre, ale potom, odrazu som začul Arsenia, strážnika, ktorý práve robil obchôdzku. Pán barón, považoval som za vhodnejšie počkať. Kvôli vám, prirodzene, pre vašu bezpečnosť. Rozbehol som sa preč a …“

„Rozbehol si sa…?!! Chceš povedať, že Kódex…?! Už som ti zaplatil…,“ zvolal barón s tvárou červenou ako kohútí hrebeň.

„Pán barón, nehnevajte sa,“ snažil sa ho upokojiť Sibílius.

„Svoju úlohu som splnil. Kódex bol riadne ukradnutý, presnejšie, strany z neho tak, ako ste mi prikázali vytrhnúť. Všetko šlo podľa plánu. Vrátim sa a vezmem ich ešte raz. To nebude problém.“

„Čo to znamená?!“ opýtal sa barón dvíhajúc sa z kresla.

„To znamená, že keď som začul strážnika, zdalo sa mi rozumnejšie zmiznúť vo vedľajšej miestnosti. Volajú ju Detská knižnica. Tam som dostal výborný nápad: schovať stránky. Ukryl som ich a zmazal som stopy, rozumiete, však.“

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Mágovo tajomstvo zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.