Kapitalistický realizmus

Neexistuje

Mark Fisher

SVK Slovensky vydavateľstvo KPTL2022

Kniha: Kapitalistický realizmus - Neexistuje - Mark Fisher
Katalógové číslo: 431364 viac »
Kolekcia titulov: Zoznam publikácií podporených FPU

Zoznam publikácií podporených FPU

AKTUALIZOVANÉ 12. apríla 2024! Knihy vydané s podporou FPU (Fondu na podporu umenia). Tieto knihy z verejných zdrojov po… Zistiť viac...
11,46

Vypredané
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Kapitalistický realizmus

Neexistuje

Je ľahšie predstaviť si koniec sveta ako koniec kapitalizmu? Od roku 1989 sa kapitalizmus prezentuje ako jediný možný politicko-ekonomický systém. Filozof a publicista Mark Fisher vo svojej knihe popisuje vývoj a základné princípy ideológie kapitalistického realizmu, ktorá triumfuje práve preto, že predstiera, že žiadnou ideológiou nie je. Analýzou konkrétnych príkladov z politiky, filmu a literatúry dokazuje, že kapitalistický realizmus ovplyvňuje všetky sféry moderného spôsobu života a kladie si otázku: existuje alternatíva?

Alternatíva neexistuje tak znie slogan kapitalistického realizmu. Mark Fisher k nemu vo svojej najznámejšej knihe pridáva otáznik a či už píše o Potomkoch ľudí alebo amerických gangsterkách, kurtovi cobainovi alebo hip-hope, kafkovom Procese alebo výrokoch politikov, vždy tak robí s neobyčajným vhľadom a vedomím prekvapivých spoločenských súvislostí.

Výsledkom nie je len demaskujúca diagnostika našej súčasnej situácie, ale aj inšpiratívny prístup k vnímaniu vzťahov medzi našimi myšlienkami a emóciami, každodennou skúsenosťou a ekonomickým systémom, ktorý sa nám prezentuje ako jediný možný.

Martin Makara

Z tvrdenia, že je jednoduchšie predstaviť si koniec sveta než koniec kapitalizmu, sa už stalo fisherovské klišé. V roku 2009 to však mohla byť pravda. Odvtedy sme zažili dekádu, v ktorej celá jedna generácia ľavice ovplyvnená Fisherovými textami dokázala formulovať svoje opozičné názory novým spôsobom a čoraz presvedčivejšie. ak je iná

budúcnosť možná, je to vďaka Markovmu dielu, ktoré udalo tón vzniku ľavicových hnutí zdola. Od estetiky až po politiku možno dnešnú ľavicu pochopiť len cez dielo

Marka Fishera.

alfie Bown, filozof, autor

knihy Playstation: Svet snov

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
431364
Názov
Kapitalistický realizmus
Podnázov
Neexistuje
EAN/ISBN
9788097408503
Forma
Brožovaná
Autor
Mark Fisher
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2022
Rozsah
152
Rozmer
131×196
Hmotnosť
0,17
Stav
Vypredané
Sadzba DPH
10%
Zľava
11%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Kapitalistický realizmus zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.