Čarovné Záhorie

Magical Záhorie Region

Martin Kmeť; Monika Zaklaiová

SVK Slovensky CBS2021/07

Kniha: Čarovné Záhorie - Magical Záhorie Region - Martin Kmeť; Monika Zaklaiová
Katalógové číslo: 419645 viac »
Ušetríte až 4,02 € z bežnej ceny 24,99
A navyše získate 20 vernostných bodov
Séria kníh: Čarovné miesta
Čarovné miesta
Titul je zaradený v tejto sérii
20,97
Vyexpedujeme do 7 dní
U dodávateľa

Kniha: Čarovné Záhorie

Magical Záhorie Region

Záhorie. Prívetivá zem za Malými Karpatmi, rozprestierajúca sa od ich slnkom zaliatych strání až k brehom Moravy a českým hraniciam. Zem, ktorá zachovala stopy nôh lovcov doby kamennej aj po pochodujúcich rímskych légiách, po krokoch slovanských kmeňov, historicky zjednotených do Veľkomoravskej ríše. Tunajšie cesty zažili putovania nemeckých rytierov i českých kniežat, dediny a mestá dali domov majstrovským habánskym keramikárom. Hoci polohou na okraji slovenskej domoviny, Záhorie vždy žilo v jadre jej dejín. Aj preto tu rástli všetky tie povestné hrady a zámky v Karpatoch, strážiace neutíchajúci ruch na historickej Českej ceste medzi Uhorskom a Moravou. Preto sa tu budovali kaštiele, dodnes ukazujúce schopnosti a pracovitosť našich predkov. A preto sa tu týčia veže vzácneho komplexu šiestich kostolov v Skalici, veľkolepej Baziliky Sedembolestnej Panny Márie v Šaštíne či tucty ďalších chrámov a kaplniek. Záhorie, to sú však aj borovicové lesy na viatych pieskoch, horské lúky Malých a Bielych Karpát, pieskovcové skaly a vlhké lužné lesy. Prírodné hodnoty, ktoré vďaka citlivému spolužitiu človeka s prírodou zostali zachované v pestrej mozaika lesných spoločenstiev, pasienkov a políčok. Vedie nimi hustá sieť turistických trás pre nadšencov pešieho, ale i cyklistického spoznávania krajiny. Značky vytrvalostnej diaľkovej turistickej trasy sa tu stretávajú so smerovníkmi turistických chodníkov na menej náročné túry od nivy rieky Moravy až k vrcholom Malých Karpát. Široká nížina Záhoria je aj vzácnym vodným bohatstvom, ktoré sa ligoce sa na širokých vlnách pohraničnej Moravy a v jej krásnych vodáckych zákutiach pod korunami stromov. Zrkadlí sa na hladinách rybníkov či štrkovísk a jeho moc je ukrytá aj v sile minerálnych prameňov, čo svojím obsahom liečivých zlúčenín kraľujú kúpeľom Európy. Záhorie, to je aj írečitá záhoráčtina a skalický trdelník. Záhorie sú vinohrady i umne vybudovaný Baťov kanál. Záhorie sú tucty technických vzácností v hradách starých mlynov či v komínoch tehelní, ktoré ešte pred sto rokmi stáli vari v každej dedine. Tak teda, spoznajte Záhorie nezameniteľným, ale hlavne čarovným pohľadom.
Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
419645
Názov
Čarovné Záhorie
Podnázov
Magical Záhorie Region
EAN/ISBN
9788081442995
Forma
Tvrdá, bez prebalu, lesklá
Autor
Martin Kmeť; Monika Zaklaiová
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2021/07
Rozsah
160
Rozmer
250×170 mm
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
16%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Čarovné Záhorie zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.