Najšťastnejší človek na zemi

Eddie Jaku

IKAR2021/08 SVK Slovensky

Kniha: Najšťastnejší človek na zemi - 1. vydanie - Eddie Jaku
Katalógové číslo: 407194
Ušetríte až 1,44 € z bežnej ceny 12,90
A navyše získate 11 vernostných bodov
11,46
Vyexpedujeme do 7 dní
Skladom u dodávateľa

Kniha: Najšťastnejší človek na zemi

Eddie Jaku sa vždy považoval v prvom rade za Nemca, až potom za Žida. Bol hrdý na svoju krajinu. Všetko sa zmenilo 9. novembra 1938, keď ho nacisti zbili, zatkli a odvliekli do koncentračného tábora. Počas nasledujúcich siedmich rokov Eddie denne čelil nepredstaviteľným hrôzam. Najskôr v Buchenwalde, potom v Auschwitzi a nakoniec počas nacistického pochodu smrti. Prišiel o rodinu, priateľov aj svoju vlasť. Eddie však prežil, a tak si slávnostne sľúbil, že sa bude každý deň usmievať. Dnes verejne rozpráva svoj príbeh, delí sa s poslucháčmi i čitateľmi o svoju múdrosť a žije najlepšie, ako vie. Vzdáva tým hold všetkým obetiam holokaustu a verí, že je „najšťastnejším človekom na zemi“. Eddieho biografia vyšla v roku 2020, keď autor dovŕšil sto rokov. Je to silná výpoveď plná bolesti, no v konečnom dôsledku aj nádeje, príbeh o tom, ako možno nájsť šťastie aj v tých najtemnejších časoch. 

Kniha Eddieho Jaku sa dostala do užšieho výberu nominácii v kategórii literatúra faktu na ocenenie Indie Book Awards 2021 pre výnimočné nezávisle vydané knihy. 

Z anglického originálu The Happiest Man on Earth (Macmillan, an imprint of Pan Macmillan, London 2020) preložila Jana Melcerová.

Úryvok z obsahu knihy ...
Podrobnejšie info
Katalógové číslo
407194
Názov
Najšťastnejší človek na zemi
EAN/ISBN
9788055177656
Forma
Viazaná
Poznámka
1. vydanie
Autor
Eddie Jaku
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2021/08
Rozsah
200
Rozmer
200×125×20 mm
Stav
Skladom u dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
11%

Hodnotenia zákazníkov

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Najšťastnejší človek na zemi zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.