Povesti o slovenskej vode

Kniha: Povesti o slovenskej vode - 1. vydanie - Igor Válek
Katalógové číslo: 402315 viac »
Ušetríte až 3,11 € z bežnej ceny 11,90
A navyše získate 8 vernostných bodov
Kolekcia titulov: Zoznam publikácií podporených FPU

Zoznam publikácií podporených FPU

AKTUALIZOVANÉ 12. apríla 2024! Knihy vydané s podporou FPU (Fondu na podporu umenia). Tieto knihy z verejných zdrojov po… Zistiť viac...
8,79
Na dopyt, preveríme dostupnosť
U dodávateľa

Kniha: Povesti o slovenskej vode

Voda je zázračným prazákladom života. Aj v slovenskej povesťovej klenotnici nájdete zázračnú vodu – živú i mŕtvu, pokojnú aj divú, priezračnú aj mútnu... Plnú osudov ľudí aj tajomných bytostí, dobrodružstiev aj poučenia. Autor úspešnej „vodnej trilógie“ (Povesti o slovenských riekach, Povesti o slovenských liečivých prameňoch a kúpeľoch, Povesti o slovenských jazerách, plesách, studniach a studničkách) vybral a doplnil do jednej knihy najkrajšie mýtické príbehy s tematikou vody. Navštívite v nich bájne rieky, plesá, jazerá i vodopády od východu po západ, od severu po juh Slovenska. Stretnete v nich tajuplných vodníkov, škriatkov, víly, žabiu kráľovnú i čerta. Dozviete sa, ako sa zrodil Dunajec, že rieka Nitra zachránila kaplnku, že Váh je hore orol a dolu rieka, prečo Hron tečie spod Kráľovej hole až do mora a prečo rieka Orava spieva. Lúčanský vodopád ponúkne liečivú úľavu, Brankovský záchranu kurucom, Ráztocký Jánošíkov poklad a Šútovský inšpiráciu maliarovi Benkovi... Toto a ďalšie zaujímavé príbehy ponúka zavŕšenie jedinečného knižného projektu.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
402315
Názov
Povesti o slovenskej vode
EAN/ISBN
9788081152993
Forma
Viazaná
Poznámka
1. vydanie
Autor
Igor Válek
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2020/12
Rozsah
176
Rozmer
243×175×21 mm
Hmotnosť
0,56
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Na dopyt, preveríme dostupnosť
Sadzba DPH
10%
Zľava
26%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Povesti o slovenskej vode zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.