Inštitúcia

Ktoré zlo je menšie?

Stephen King

SVK Slovensky IKAR2020/07

Kniha: Inštitúcia - Ktoré zlo je menšie? - 1. vydanie - Stephen King
Tajná misia detí odsúdených na smrť
Katalógové číslo: 387702 viac »
Ušetríte až 1,99 € z bežnej ceny 17,90
A navyše získate 15 vernostných bodov
15,91
Vyexpedujeme do 7 dní
U dodávateľa

Kniha: Inštitúcia

Ktoré zlo je menšie?

Únosy detí, o ktorých sa nikto nikdy nemal dozvedieť. Detí s nadprirodzenými schopnosťami, ktorých tajná misia nesmie byť prerušená. Sú odsúdené na smrť. Ale čo ak sa jeden článok v tejto mašinérii vzbúri?

Uprostred noci, v dome na pokojnej ulici na predmestí Minneapolisu, ozbrojené komando potichu zavraždí rodičov dvanásťročného Luka Ellisa a chlapca naloží do čierneho terénneho auta. Operácia nezabrala viac ako dve minúty. Luke sa prebudí v Inštitúcii. Je v izbe, ktorá vyzerá ako jeho vlastná, ale nemá okno. Za dverami sú ďalšie dvere a za nimi ďalšie deti s mimoriadnym nadaním – ovládajú telekinézu alebo telepatiu. Slúžia neznámemu účelu a ich život nemá nijakú cenu. Luke vie, že nemá veľa možností, ako pomôcť sebe a svojim novým kamarátom. Vyberá si medzi veľkým a menším zlom – len nevie, ktoré je ktoré.

Z anglického originálu The Institute (SCRIBNER, an Imprint of Simon & Schuster, Inc, New York 2019) preložila Marína Gálisová.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
387702
Názov
Inštitúcia
Podnázov
Ktoré zlo je menšie?
EAN/ISBN
9788055173061
Forma
Viazaná
Poznámka
1. vydanie
Autor
Stephen King
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2020/07
Rozsah
608
Rozmer
200×125×52 mm
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
11%
Úryvok z obsahu knihy...

Máme pre vás úryvok z knihy na prečítanie. Čo poviete, páči sa vám táto kniha?

Luke otvoril oči a zadíval sa na biele steny nádrže. Na niekoľkých miestach bola farba poškriabaná, možno nechtami iných detí podrobených tomuto mučeniu, rezervovanému výlučne pre ružových. A prečo? To bolo očividné. Lebo Hendricks a Evans sa nazdávali, že rozsah psychotronických talentov sa dá rozšíriť a ružoví neboli vzácni.

 Vzácni. Vzduch. Vzácny vzduch, pomyslel si. Vzduch je vzácny. Pokoj, pokoj, pokoj.

 Hoci sa veľmi usiloval vstúpiť do zenového stavu, jeho pľúca si napokon vyžiadali viac vzduchu. Zenový stav, ktorý nebol ani na začiatku ktovieako zenový, sa mu okamžite rozpadol, keď si pomyslel, že ak toto prežije, donútia ho na dve minúty a pätnásť sekúnd, potom na dve minúty a tridsať, potom...

 Začal sa mykať. Zeke ho držal. Zaprel sa nohami do dna nádrže a vystrel sa, takmer sa vynoril nad hladinu, ale Zeke pridal aj druhú ruku a znovu ho zatlačil dole. Bodky sa vrátili, blikali mu pred očami, valili sa k nemu, cúvali, potom sa k nemu znovu rozbehli. Rozkrútili sa okolo neho ako načisto zbláznený kolotoč. Stasi. Svetlá Stasi, pomyslel si Luke. Utopím sa pri pohľade na...

 Zeke ho vytiahol za vlasy nad vodu. Bielu blúzu mal premočenú. Prebodával Luka pohľadom. „Luke, ja ťa znovu ponorím. Budem ťa ponárať donekonečna. Budem ťa ponárať, až kým sa neutopíš, potom ťa oživíme a znovu ťa utopíme a znovu ťa oživíme. Posledná šanca. Aké číslo si myslím?“

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Inštitúcia zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.