Špión a zradca

Najpútavejší špionážny príbeh z obdobia studenej vojny

Ben Macintyre

SVK Slovensky IKAR2021/01

Kniha: Špión a zradca - Najpútavejší špionážny príbeh z obdobia studenej vojny - 1. vydanie - Ben Macintyre
Katalógové číslo: 384591 viac »
Ušetríte až 0,57 € z bežnej ceny 5,00
A navyše získate 4 vernostné body

Špióni

Špióni, tajné služby, rozviedky, zákulisia, FBI, KGB, studená vojna, spojenectvá, intrigy, politická moc, vyjednávania..… Zistiť viac...
4,43
Vyexpedujeme do 7 dní
U dodávateľa

Kniha: Špión a zradca

Najpútavejší špionážny príbeh z obdobia studenej vojny

Oleg Gordijevskij je syn agenta KGB a produkt najvychýrenejších sovietskych inštitúcií. Tento bystrý a kultivovaný muž postupne začal vnímať komunistické zriadenie svojej krajiny ako zločinné a neschopné reformy. Ruská spravodajská služba ho ako svojho agenta prvý raz nasadila v roku 1968 a napokon sa stal popredným zástupcom Sovietskeho zväzu v Londýne. Od roku 1973 však tajne pracoval pre MI6. V období, keď sa studená vojna chýlila ku koncu, takmer desať rokov pomáhal Západu odhaľovať ruských špiónov a umožňoval prekaziť nespočetné množstvo tajných plánov spravodajskej služby. To všetko sa dialo v čase, keď sovietske vedenie podliehalo čoraz väčšej paranoji v súvislosti s prvým úderom, ktorý mohol prísť zo strany Spojených štátov amerických, a svet sa tak dostával na pokraj vojny.

Pracovníci MI6 v zúfalom úsilí udržať okruh zasvätených čo najužší nikdy neprezradili Gordijevského meno ani svojim spojencom zo CIA. Tí sa preto horúčkovito snažili odhaliť totožnosť britského zdroja, pôsobiaceho na najvyššej úrovni. Ich posadnutosť napokon viedla ku Gordijevského skaze. Agentom CIA, ktorý ho identifikoval, totiž nebol nikto iný ako Aldrich Ames, muž, ktorý sa stal smutne známym práve tajnou špionážou v prospech Sovietov. 

Najnovšia kniha Bena Macintyra je zatiaľ zároveň jeho najlepším dielom. Rozvíja v nej trojstranné nešportové správanie USA, Británie a Sovietskeho zväzu a ako vyvrcholenie ponúka čitateľom strhujúci chronologický, priam filmový opis Gordijevského fascinujúceho úteku z Moskvy v roku 1985. Čitateľa zasvätí do hlboko utajeného sveta zrady, kde sa hranice medzi osobným a pracovným stierajú a rozhodnutie jediného človeka môže zmeniť budúcnosť celých národov a štátov.

Z anglického originálu The Spy and the Traitor (Viking, an imprint of Penguin Books, London 2018) preložil Róbert Hrebíček.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
384591
Názov
Špión a zradca
Podnázov
Najpútavejší špionážny príbeh z obdobia studenej v
EAN/ISBN
9788055172910
Forma
Viazaná
Poznámka
1. vydanie
Autor
Ben Macintyre
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2021/01
Rozsah
464
Rozmer
200×125×39 mm
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
11%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Špión a zradca zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.